4 °C Budapest

Rettegnek a luxuscikk gyártók: Lagerfeld egyenesen Brüsszelbe ment!

Pénzcentrum
2009. február 12. 13:00

A világhírű divatdiktátor, Karl Lagerfeld úgy döntött, maga keresi fel az Európai Bizottság versenypolitikáért felelős biztosát, hogy hosszabbítást kérjen az eredetileg 2010-ben lejáró, luxustermékek gyártóit védő törvénynek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Jelenleg az EU-n belül bizonyos korlátozások vonatkoznak a luxusmárkák online kereskedelmi forgalmára, amely szabályozás elvileg 2010. május 31-én jár le, azonban a bizottság még mandátuma lejárata előtt, idén ősszel ki szeretné adni állásfoglalását a témával kapcsolatban - adta hírül az EUobserver.

Éppen ezért kereste fel Karl Lagerfeld a versenypolitikai biztost, Neelie Kroes-t szerdán, hogy elmondja véleményét a korlátozás feloldásáról, amely szerinte érzékenyen érintené a luxusmárkák gyártóit. Érvelésében nagy szerepet játszott, hogy a gyártók üzletpolitikájának része, hogy piaconként eltérő árakat alkalmaznak termékeik esetében, amely jelentősen csorbulna, ha Maglena Kuneva fogyasztóvédelmi biztos javaslata érvényre jutna, és ezentúl feloldanák az online vásárlásra vonatkozó korlátozásokat.

A legnagyobb aggodalomra szerintük az internetet elárasztó hamis termékek adnak okot, 2006-ban például a francia luxuscikk gyártó, az LVMH eBay-en árult termékeinek 90 százaléka hamisítvány volt.

2007. júniusában meg is büntették az online boltot, 39,83 millió euróra, amiért hamis Louis Vuitton táskák, napszemüvegek, parfümök cseréltek gazdát az oldalon.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Charlie McCreevy belső piaci biztos ugyanakkor tavaly nyáron úgy fogalmazott, a legjobb módja a hamisítványok kiküszöbölésének, ha a gyártók, és a tagországok között valamiféle együttműködés születik, hiszen a törvényi regulák nem épp a szabad piac kialakulása felé mutató megoldások.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20