3 °C Budapest

eBay-re kerülnek a legnagyobb csaló ingóságai

Pénzcentrum
2009. január 5. 10:00

Bernard Madoff múlt hónapban került börtönbe, miután ő maga jelentette ki, hogy mintegy 50 milliárd dollárt tüntetett el befektetői pénzéből egy óriási pilótajáték segítségével. Cége, a Madoff Investment Securities szóróajándékai most elárasztották az internetes árverési portálokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagyot bukott a Madoff-ügyön, vagy épp csak egy emléket szeretne a világ legnagyobb pénzügyi csalásáról? Nézzen körül az eBay-en! Bernard Madoff volt olyan előrelátó, hogy promóciós célzattal szinte minden használati tárgyra rányomatta cége, a Madoff Investment Securities nevét és logóját, ami a látványos bukása után most lehetőséget ad arra néhány élelmes internetezőnek arra, hogy némi kis zsebpénzhez jusson.

A tárgyak között a baseball-sapkáktól kezdve a szivartartókon keresztül a zseblámpáig szinte mindent meg lehet találni. A tárgyak eladói gyors meggazdagodásra azért nem számíthatnak a hirtelen adódott lehetőségből: a "történelem egy kis darabját" átlagosan 50 dollárért már meg lehet kapni. Rövid körültekintés után találtunk viszont egy polár pulóvert, melyre a licit már 510 dollárnál járt, ami egy felsőért nem is rossz.

Persze vannak olyanok, akik jó érzékkel használják ki az ilyen lehetőségeket, a Time magazin egyik interjúalanya, aki épp egy szivarosdobozt árult az eBay-en, saját bevallása szerint már a Lehman Brothers csődjéből is hasznot húzott azzal, hogy a társaság emléktárgyait árusította. El lehet képzelni, milyen ára lesz egy Chevynek (vagy épp egy Opel Astrának), ha tönkremegy véletlenül a General Motors.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20