Kedvezőtlen kilátások az internetes kereskedelemben

Pénzcentrum
2008. október 16. 09:30

A héten közzétették az eBay harmadik negyedéves forgalmi adatait, melyek a szakértők szerint aggodalomra adnak okot. Az előző negyedévhez képest közel 10 %-kal csökkent a cég forgalma, mely jelentősen visszaveti a vállalat jövedelmezőségét. A vásárlók egyre kevesebbet költenek az interneten keresztül, ezért a cég módosította a negyedik negyedévre vonatkozó célkitűzéseit.

Az oldal elindítása óta eltelt időszakban ez volt az első olyan negyedéves beszámoló, amikor csökkenésről adtak hírt a részvényeseknek. A csökkenő szabad pénzeszközzel rendelkező fogyasztók vásárlási kedve egyre alacsonyabb, a tranzakciók összértéke visszaesést mutat.

A minőségi árucikkek internetes kereskedelmét a fix árak bevezetése is visszavethette, korábban licitálni is lehetett a termékekre. A vállalat sokat költött fejlesztésekre és a kiegészítő szolgáltatások bővítésére, ezzel szemben a negyedik negyedéves bevételi terveket 2,43 milliárd dollárról (486 milliárd forintról) 2,02-2,17 milliárd dollárra (404-434 milliárd forintra) csökkentették.

Ami aggasztóbb, hogy a cég egy részvényre eső nettő eredménye 69 centről 38 centre csökkent, az eBay részvényeinek értéke április óta majdnem megfeleződött. A Skype-pal történt akvizíció és a PayPal szolgáltatások fejlesztése mellett óriási kihívást jelent a cégnek a működés zökkenőmentes biztosítása.

Bár a negyedéves eredmények elmaradtak a korábbi előrejelzésektől, remélik a kiegészítő szolgáltatásoknak köszönhetően sikerül átvészelni a nehézségeket. Az elbocsátásoktól azonban nem tudnak eltekinteni és majdnem mindenik tízedik alkalmazottól kénytelenek megválni a közeljövőben.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?