0 °C Budapest

Gyurcsány Ferenc hálót sző

Pénzcentrum
2006. május 25. 09:00

Az ügyvezető miniszterelnök szerint "sűrűbbre kell szőni a szociális hálót, amelyből ma nagyon sokan kiesnek". Gyurcsány Ferenc kedden a Parlamentben szociálpolitikai szakértőkkel, szakszervezeti és önkormányzati vezetőkkel egyeztetett a kormányprogram benyújtása előtt tárgyalássorozat keretében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.Közölte, hogy a szocialista-liberális kormányt egyszerre két nagy cél fogja vezetni. Az egyik a globális küzdelemben való versenyképesség megteremtése, a másik pedig az, hogy a versenyképesség ne egyszerűen gazdasági kérdést, hanem "átfogó, széles talapzatú társadalmi" ügyet jelentsen.

Gyurcsány Ferenc a megőrzendő alapvető jóléti szolgáltatások között az egészséghez való jogot, valamint a családtámogatást említette. Szerinte sűrűbbre kell szőni a szociális hálót, amelyből ma nagyon sokan kiesnek.

A következő években a figyelem középpontjába a kisgyermekes családok, a fogyatékossággal élők, a munkanélküliek, valamint a nyugdíjasok társadalmi csoportjai kerülnek - közölte a kijelölt miniszterelnök, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a sokféleképpen rétegzett szegénységi problémák közül "a gyermekszegénységgel szembeni célzott fellépésre" kívánja koncentrálni az erőforrásokat a kormány.

Elmondta, hogy a következő években két szociális reform kerül majd napirendre. "A szociális rendszert érintő nagyobb reformok közül kettő fog napirendre kerülni a következő négy évben: az egyik a nyugdíjreformnak az előkészítése (...), itt el kell kezdeni a munkát intenzíven, hogy lássuk, a következő kormányzati ciklusban mit kell majd csinálnunk." A másik, mint mondta, ennél kisebb kérdés: "Szociális ellátórendszer intézményhálózatának a reformját (kell) végiggondolni."

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39