35 °C Budapest

Gyurcsány: Hibázni fogunk!

Pénzcentrum
2006. május 17. 15:00

Megalakult tegnap az új Országgyűlés, miután a törvényhozás tagjai letették az esküt a parlamentben. Ezt követően a pártok bejelentették képviselőcsoportjaik megalakulását és a frakcióvezetők nevét, valamint megválasztották az Országgyűlés elnökét. Sólyom László szavai után Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott amiben kifejtette, hogy reformokra kell felkészülni és a kormányzás alatt fognak elkövetni hibákat de érti a feladatot.

Megalakult tegnap az új Országgyűlés, miután a törvényhozás tagjai letették az esküt a parlamentben. Ezt követően a pártok bejelentették képviselőcsoportjaik megalakulását és a frakcióvezetők nevét, valamint megválasztották az Országgyűlés elnökét. Sólyom László szavai után Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott amiben kifejtette, hogy reformokra kell felkészülni és a kormányzás alatt fognak elkövetni hibákat de érti a feladatot.

A MSZP frakcióját Lendvai Ildikó, az SZDSZ-ét Kuncze Gábor, a Fideszét Navracsics Tibor, a KDNP-ét Semjén Zsolt, az MDF-ét pedig Herényi Károly vezeti.

A kampánynak vége, mostantól más beszédmódra van szükség - kezdte beszédét Sólyom László köztársasági elnök a parlament keddi alakuló ülésén. A nemzet javát szolgálná, ha a ciklusokon átívelő alapkérdésekben konszenzusra jutna az Országgyűlés - emelte ki az államfő.

Titkos szavazáson az MSZP-s Szili Katalint a parlament elnökévé választották 345 igen, 31 nem, 9 érvénytelen szavazattal. A fideszes Áder János (349 igen, 26 nem, 10 érvénytelen) és a szabad demokrata Világosi Gábor (344 igen, 29 nem, 10 érvénytelen) alelnök lett. Az Országgyűlés jegyzőjének az MSZP Nyakó Istvánt, Podolák Györgyöt, Török Zsoltot, a Fidesz Hende Csabát, Németh Zsoltot és Szűcs Lajost, a KDNP Móring József Attilát, az SZDSZ Béki Gabriellát és Kis Zoltánt, az MDF Pettkó Andrást választották.

Azt kívánjuk, hogy Magyarország erős és sikeres legyen. Erős és sikeres, olyan ország, amelyet polgárainak tehetsége, szorgalma, tenni akarása táplál - kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt, aki szerint mindez olyan "nagyszerű" kihívás, amely lehetőséget és feladatot ad, nemcsak keveseknek, hanem sokaknak, határon belül és kívül.

A miniszterelnök-jelölt azt is kijelentette: a reformok kormányát szeretné vezetni, amely átalakítja az állam működésének sok területét, a közigazgatás, a közszolgáltatások széles rendszerét, elsősorban az egészségügyet, és olyan új reformoknak is nekikezd, mint a szociális intézmény- vagy a nyugdíjrendszer átalakítása.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szocialista politikus beszéde végén ismertette: mához két hétre benyújtja a szociáldemokrata-liberális programot, s ez egy olyan program lesz, amely a haza javát szolgálja.

Az alakuló ülést követően azoknak a képviselőknek, akik nem szereztek újra mandátumot, meg kell kezdeniük a leszerelést: le kell adniuk az Országgyűléstől használatra kapott tárgyakat, például a laptopot, valamint a diplomata-útlevelet.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?