9 °C Budapest

Gyurcsány: Hibázni fogunk!

Pénzcentrum
2006. május 17. 15:00

Megalakult tegnap az új Országgyűlés, miután a törvényhozás tagjai letették az esküt a parlamentben. Ezt követően a pártok bejelentették képviselőcsoportjaik megalakulását és a frakcióvezetők nevét, valamint megválasztották az Országgyűlés elnökét. Sólyom László szavai után Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott amiben kifejtette, hogy reformokra kell felkészülni és a kormányzás alatt fognak elkövetni hibákat de érti a feladatot.

Megalakult tegnap az új Országgyűlés, miután a törvényhozás tagjai letették az esküt a parlamentben. Ezt követően a pártok bejelentették képviselőcsoportjaik megalakulását és a frakcióvezetők nevét, valamint megválasztották az Országgyűlés elnökét. Sólyom László szavai után Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott amiben kifejtette, hogy reformokra kell felkészülni és a kormányzás alatt fognak elkövetni hibákat de érti a feladatot.

A MSZP frakcióját Lendvai Ildikó, az SZDSZ-ét Kuncze Gábor, a Fideszét Navracsics Tibor, a KDNP-ét Semjén Zsolt, az MDF-ét pedig Herényi Károly vezeti.

A kampánynak vége, mostantól más beszédmódra van szükség - kezdte beszédét Sólyom László köztársasági elnök a parlament keddi alakuló ülésén. A nemzet javát szolgálná, ha a ciklusokon átívelő alapkérdésekben konszenzusra jutna az Országgyűlés - emelte ki az államfő.

Titkos szavazáson az MSZP-s Szili Katalint a parlament elnökévé választották 345 igen, 31 nem, 9 érvénytelen szavazattal. A fideszes Áder János (349 igen, 26 nem, 10 érvénytelen) és a szabad demokrata Világosi Gábor (344 igen, 29 nem, 10 érvénytelen) alelnök lett. Az Országgyűlés jegyzőjének az MSZP Nyakó Istvánt, Podolák Györgyöt, Török Zsoltot, a Fidesz Hende Csabát, Németh Zsoltot és Szűcs Lajost, a KDNP Móring József Attilát, az SZDSZ Béki Gabriellát és Kis Zoltánt, az MDF Pettkó Andrást választották.

Azt kívánjuk, hogy Magyarország erős és sikeres legyen. Erős és sikeres, olyan ország, amelyet polgárainak tehetsége, szorgalma, tenni akarása táplál - kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt, aki szerint mindez olyan "nagyszerű" kihívás, amely lehetőséget és feladatot ad, nemcsak keveseknek, hanem sokaknak, határon belül és kívül.

A miniszterelnök-jelölt azt is kijelentette: a reformok kormányát szeretné vezetni, amely átalakítja az állam működésének sok területét, a közigazgatás, a közszolgáltatások széles rendszerét, elsősorban az egészségügyet, és olyan új reformoknak is nekikezd, mint a szociális intézmény- vagy a nyugdíjrendszer átalakítása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A szocialista politikus beszéde végén ismertette: mához két hétre benyújtja a szociáldemokrata-liberális programot, s ez egy olyan program lesz, amely a haza javát szolgálja.

Az alakuló ülést követően azoknak a képviselőknek, akik nem szereztek újra mandátumot, meg kell kezdeniük a leszerelést: le kell adniuk az Országgyűléstől használatra kapott tárgyakat, például a laptopot, valamint a diplomata-útlevelet.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem