2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Lehet, hogy még 2021-ben sem rendezhetik meg az olimpiát: ez is kevés lenne hozzá


Egy japán virológusprofesszor igencsak pesszimista a tokiói olimpia ügyében. "Őszintén szólva nem valószínű, hogy jövőre meg lehet rendezni az olimpiát" - közölte Ivata Kentaro a kobei egyetem virológusprofesszora. A március 24-én hozott döntés értelmében az idei tokiói nyári játékokat egy évvel elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. Elképzelhető azonban, hogy még az egyéves haladék is kevés lesz.

A szakember szerint két feltételre is szükség lenne az olimpia jövő évi megrendezéséhez: egyrészt Japánban uralni kellene a járványhelyzetet, másrészt pedig a világ minden pontján, hiszen még a Föld legeldugottabb pontjáról is érkeznek sportolók, szakemberek és szurkolók a legnagyobb sporteseményre - írja az Infostart.

Japán megbirkózhat addig a betegséggel, de nem hiszem, hogy ez mindenhol sikerül majd, és ezért vagyok pesszimista a 2021-es rendezést illetően

- mondta Ivata Kentaro. Az egyik megoldás az lehet, ha kizárják a nézőket az eseményről, vagy legalábbis jelentősen korlátozzák a részvételt, így meg lehet előzni a fertőzés kiújulását. A szervezők közben már dolgoznak a 2021-es olimpiai program kidolgozásán, és nem foglalkoznak a játékok teljes törlésével. Mint a szervezőbizottság szóvivője a múlt héten közölte: nincs B-terv.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.