Kemény keddre készülhetnek a budapestiek - főleg az autósok

Pénzcentrum
2014. június 8. 18:09

Június 10-én, kedden az 1-es villamos felújításának új üteme kezdődik. A tanítási szünet végéig tartó munkavégzés során megújul a felújításból eddig kimaradt, rossz állapotú zuglói szakasz is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

2014. június 10-én, kedden újabb üteméhez érkezik az 1-es villamos felújítása. A tanítási szünet végéig tartó ütem során megkezdik a teljes körű felújítási munkát a Kacsóh Pongrác út és a Puskás Ferenc Stadion M között, valamint a megállóhelyek felújítását Hős utca és Közvágóhíd között, miközben tovább folytatódik a munkavégzés a Kőbányai úti átjárónál, a Népliget M és a Közvágóhíd H megállóhelyen, valamint zajlanak a meghosszabbítási munkák is.

A most kezdődő felújítási munkák során:

  • a Kacsóh Pongrác út és a Puskás Ferenc Stadion M között teljesen átépítik a villamospályát és a közúti útátjárókat, megújítják az áramellátási rendszert, a felsővezeték-hálózatot, a felsővezeték-tartó oszlopokat, valamint a földkábel-rendszert,
  • új villamos-visszafordítási lehetőséget (azaz vágánykapcsolatot) hoznak létre a Zugló vasútállomás megállóhelynél és felújítják a Kerepesi úti vágánykapcsolatokat is,
  • felújítják és akadálymentesítik az összes, a Kacsóh Pongrác út és a Közvágóhíd H közötti villamosmegállót. A megállókban új perontetőket és peronberendezéseket - új utastájékoztató elemeket, padokat, a villamosvezetőt segítő perontükröt stb. - helyeznek el,
  • személyfelvonó liftet építenek a Kacsóh Pongrác út megállóhelyen, valamint átépítik a meglévő lépcsőszerkezetet,
  • felújítják a Thököly út-Hungária körút csomópontot: a használaton kívüli kanyarodó vágányokat, valamint a szintén nem használt keresztező vágányokat, valamint az ezekhez tartozó felsővezeték-rendszert elbontják, a teljes csomópont új útburkolatot kap,
  • Ajtósi Dürer sor megállóhelynél új gyalogátkelőhelyet létesítenek,
  • valamint a június 14-15-ei hétvégén az 1-es és a 14-es villamos találkozásánál - azaz a Róbert Károly körút és a Lehel utca csomópontjában - cserélik a felsővezetéki keresztezéseket és az ahhoz tartozó tartósodronyokat.


Az építési ütem előreláthatóan ősz elejéig tart, azonban ősszel is tovább folytatódik a felújítás a Kacsóh Pongrác út és a Puskás Ferenc Stadion M között, várhatóan november végéig. Ebben az időszakban az 1-es villamos két szakaszra osztva közlekedik majd, egyrészt a Bécsi út/Vörösvári út, másrészt a Puskás Ferenc Stadion M és a Közvágóhíd H között.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem