8 °C Budapest
Frozen cowslip weeds backlit by sun in front of a frosty field in winter time. A concrete fence post sits off to the side.

Váratlan hideget hozott a januári tavasz: újabb fagyrekord dőlt meg vasárnapról hétfőre

MTI
2023. január 30. 13:15

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. A hétfő hajnal az észak felől áramló hideg levegő és az éjszakára csökkenő felhőzet, valamint a mérsékelt, gyenge légmozgás együttes hatása révén volt hidegebb a korábbi napokénál.

A leghidegebb Zabaron volt, itt mínusz 9,4 fokig süllyedt a hőmérséklet; a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson mínusz 8,9 fokot, Kékestetőn pedig mínusz 8,8 fokot mértek. A top 10-es listába mínusz 7 fok feletti hőmérséklettel nem is lehetett bekerülni - írták. A legmelegebb a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón volt mínusz 0,8 fokkal.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint 1991-2020 között január 30-án az átlagos minimumhőmérséklet mínusz 4,2 fok körüli, vagyis a hideg vasárnapi éjszaka az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő. A vasárnapi hideg éjszaka valószínűleg szezonrekord is, a hónap utolsó éjszakáján ugyanis már nem ekkora területen és nem ilyen mértékű fagyra kell számítani - jegyezték meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem