In the early morning twilight, several commuter trains are approaching a busy railway station.

Ennyiért lehet holnap az egész országban utazni: itt a korlátlan jegy

2022. szeptember 21. 17:32

Mobilitási Hét keretében idén is Autómentes Napot tartanak az országban. Bármely, szeptember 22-én közlekedő MÁV-START, MÁV-HÉV, Volánbusz vagy GYSEV járatra megváltott helyközi jeggyel vagy bérlettel egész nap korlátlanul lehet utazni az országban. A kedvezmény a vonatokon 2. osztályon, a TramTrain-en, a helyközi Volánbusz- és Budapesten kívüli vonalszakaszokon közlekedő HÉV-járatokon érvényes. Egyes települések helyi közlekedésében díjmentesen vehetők igénybe a helyi Volánbusz-járatok is.

A hagyományosan szeptemberben megrendezett Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényekkel arra ösztönzik a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést. Ehhez kapcsolódóan a Technológiai és Ipari Minisztérium kezdeményezésére a MÁV-Volán-csoport és a GYSEV szeptember 22-én kedvezményes utazást biztosít mindenkinek, aki a helyközi közösségi közlekedést használja. Bármely MÁV-START, GYSEV, Volánbusz vagy HÉV-járatra aznapra megváltott helyközi jeggyel vagy érvényes bérlettel korlátlanul lehet utazni az ország helyközi járatain, beleértve a TramTrain-t is – írja közleményében a MÁV.

A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyekkel is 4 óra érvénytartam helyett most egész nap lehet utazni. A MÁV-HÉV esetében csak Budapesten kívüli vonalszakaszokra érvényes a kedvezmény. A Volánbusz helyközi járataira vagy időintervallumra szóló jegyek ugyancsak egész nap felhasználhatók helyközi utazásra. Mobiljegyek esetében az aznap érvényesített menetjegyek egész nap felhasználhatók utazásra, ehhez az első érvényesítést követően a termék információs nézetét kell a járművezetők számára felmutatni.

A vonattal történő utazáskor a gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, és a 2.-1. kocsiosztály-különbözetet, az autóbusszal történő utazáskor a távolsági buszos kényelmi felárat az IC vonaton vagy 1. osztályon megtett utazás teljes viszonylatára meg kell váltani, függetlenül attól, hogy a meglevő menetjegy milyen viszonylatra szól.

A MÁV-START, a GYSEV és a MÁV-HÉV az Európai Mobilitási Hét teljes ideje alatt, 2022. szeptember 17-e és 22-e között díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít utasai számára az erre alkalmas hazai járatain, beleértve a TramTrain-t is. A díjmentes kerékpárjegyek a pénztárakban, – egyéb fizetős jeggyel együtt az automatákból és az online felületeken –, illetve a vonat fedélzetén pótdíj nélkül (ha egyébként menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik) megválthatók. A kerékpárjegy viszonylata a menetjegy viszonylatával egyezően váltható meg. Szeptember 22-én a meglévő helyközi menetjegyhez nem kell kerékpárjegyet váltani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?