7 °C Budapest
Businesspeople checking in to hotel in the lobby, at sunset

Kiderült az igazság a magyar hotelekről: rájöttek valamire, akik inkább itt szállnak meg?

2022. július 11. 17:29

A vízparti vagy medence melletti pihenés, a finom ételek, a személyzet kedvessége, a wellness és a kényelmes ágy határozzák meg leginkább a visszatérő vendégek számára a szállodai nyaralás élményét. A Danubius Hotels több mint 1600 hazai törzsvendégét kérdezte meg arról, mit mérlegelnek a szállás kiválasztásakor.

A törzsvendégek többsége (61%) számára a szálloda kiválasztásánál a legfontosabb szempont az elhelyezkedés, hogy sétatávolságban legyenek az őket érdeklő látványosságok és programok. A válaszadók kültéren legszívesebben strandolással (82%), városnézéssel (61%), kirándulással (55%) és tóparti pihenéssel (53%) töltik az időt, míg a hotelben a medence (80%), a wellness (80%), valamint a masszázs (36%) és a szauna (34%) a legvonzóbb programok a kikapcsolódáshoz.   

A gyakori takarítás (81%) és a medencék állandó fertőtlenítése (74%) alapelvárás a visszatérő vendégek részére. Tízből kilenc megkérdezett számára a hotelválasztásnál bizalomkeltő, ha egy ismert, nagy tapasztalattal rendelkező szállodalánchoz tartozik a kiválasztott szállás.

A megkérdezettek több mint fele (51%) idén ugyanannyi időt nyaral, mint az elmúlt években. A válaszadók többsége elsősorban az ár (61%), a szolgáltatások (50%), a törzsvendég-kedvezmények (41%), az étterem minősége (39%) és az elhelyezkedés (37%) miatt választaná nyaralásához újra ugyanazt a szállodát.

A visszatérő vendégek számára egy hotelben a vízpart vagy medence melletti pihenés (81%), a különleges, finom ételek (70%) a szállodai a wellness és a masszázs (49%), valamint a kényelmes ágy (48%) jelentik azokat az élményeket, amik leginkább meghatározzák a nyaralásukat. Minden második megkérdezettnek a felhőtlen kikapcsolódáshoz kiemelten fontos a szállodai alkalmazottak vendégszeretete is.   

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm