A waitress wearing a face mask serving some food to customers sitting outdoors at a restaurant.

A háború a magyar éttermeknek is betett: ismét csúnya áremelésre készülnek

2022. március 28. 10:45

Újabb drágulás jöhet a magyar éttermekben a háború miatt, hiszen drasztikusan emelkedik az élelmiszerek és az energia ára is. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László arról beszélt, hogy legkevesebb 15 százalékos drágulásra kell készülni.

Nagyjából 10-15 százalékos áremeléssel kompenzálták az éttermek a pandémia elmúlt másfél-két évének negatív hatásait, és a következő hónapokban pedig további áremelés jöhet, mert emelkedik az élelmiszerek és az energia ára is a háborús folyamatok miatt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László.

Szinte folyamatosan kellett korrigálniuk az éttermeknek, de nagyon óvatosak voltak, nem mindenki merte az indokolt mértékben emelni az árait, mert félt, hogy elveszíti a vendégeit. A mostani vészjósló hírek hallatán arra lehet csak számítani, hogy az éttermeknek muszáj lesz követni az inflációt, és ne lepődjön meg senki, hogy ha ez két számjegyű emelés lesz

- vázolta a szakember, aki szerint nem tudni, hogy a következő hónapokban mekkora lehet az infláció, de ha az energiaszektorban 5-6-szoros árak jönnek, az indokolt emelés 30-40 százalékos is lehetne, ha nem drágul ennyire a rezsiköltség, ennél óvatosabb lesz az emelés, 15-25 százalék

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?