19 °C Budapest
Budapest, Hungary City View from Gellérthegy

Hiába a nyitás: a vendéglátás és turizmus itt még mindig óriási bajban van

2021. május 26. 10:31

Mind a Fürdő-, mind a Szállodaszövetség várja már a magyar határnyitást addig is legalább vidéken beindult a szezon a pünkösdi hétvégén – írja az Inforstart.

A portál értesülése szerint vendégekben gazdag volt a pünkösdi hosszú hétvége országosan, ám a Budapesti szállodákból nagyon hiányoznak a külföldi vendégek.

Azt prognosztizálták a szállodák Budapesten kívül, hogy 70-80 százalékos foglaltság lesz. Nem tudjuk még pontosan a számokat, de úgy tűnik, eredményes hosszú hétvége volt, még úgy is, hogy az időjárás nem igazán volt kedvező

- értékelt az InfoRádióban a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke, Flesch Tamás, aki elmondta azt is, hogy a szakmában munkaerőből mennyiségi és minőségi hiány is van (szakács, szobalány, felszolgáló, recepciós). A szakember ugyanakkor bizakodó, úgy számolnak, őszre úrrá lehetnek a munkaerőhiányon.

A rádiónak ezen felül megszólalt Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára is. Ő elmondta, sok hazai fürdő a pünkösdi hétvégére időzítette a nyitást, ám az időjárás  csak az ország déli felében kedvezett a fürdővendégeknek, ott viszont nagyszerű volt a forgalom.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?