24 °C Budapest
Ez most az új őrület a Balcsinál: már nem nyaralókat vesznek a magyarok

Ez most az új őrület a Balcsinál: már nem nyaralókat vesznek a magyarok

2019. november 22. 08:30

Sokkal több vitorlást vesznek a magyarok, mint az elmúlt években. Sokan a drágább nyaralók helyett választják ezeket a nagyobb hajókat, amelyekben gondtalanul el lehet tölteni egy hétvégét a Balcsin.

Nagyobb vitorlásokat vásárolnak a magyarok, mint néhány éve - írta a Világgazdaság. Egyre több család vesz ugyanis üdülő helyett akkora hajót, amelyen eltöltheti a nyári hétvégéket.

A Bavaria Yachts a korábbiaknál valamivel kevesebb, de nagyobb vitorláshajót adott el az idén, részben a balatoni nyaralók drágulása miatt. Egyre több család vásárol ugyanis ingatlan helyett egy akkora vitorlást, amelyen eltöltheti a nyári hétvégéket - mondta a lapnak Lange Péter, a társaság ügyvezetője. Szerinte azért is nő a vitorlázás népszerűsége, mert ehhez nagyon jók a Balaton adottságai, a tó pedig néhány éve újra nagyon népszerű és divatos. Ez tíz éve még nem így volt, amikor a Balaton vízállása nagyon alacsony volt, településeinek infrastruktúrája és szolgáltatásai pedig fejlesztésekre vártak.

A turisztikai fejlesztések nagyban segítették a vitorlázás népszerűbbé válását: az erőteljes bővülés 2017-ben kezdődött a piacon, a mi cégünk forgalma tavaly és az idén is nagyjából 20 százalékkal nőtt. Sokan meglátták a piaci lehetőséget, már egyre több forgalmazó kínál vitorlást

- emelte ki Lange Péter. A Bavaria Yachts bérbe is ad vitorlás hajót, a szolgáltatására egyre nagyobb a kereslet, zömében családok részéről. Hozzátette, a hazai piacon a tízméteres hajók a legnépszerűbbek, ezeket a forgalmazóktól nagyjából nettó 100 ezer euróért lehet megvenni.

Bár az eladások nőnek, a további bővülést akadályozza a kikötők hiánya. Az ügyvezető elmondása szerint szabad, jó kikötőhelyet (minőségi szolgáltatásokkal és infrastruktúrával, közel Budapesthez) szinte lehetetlen találni, sőt, már a fővárostól távolabbiakból is kevés van.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?