25 °C Budapest
Magyar utazók, figyelem: durván változik a KRESZ ebben az országban

Magyar utazók, figyelem: durván változik a KRESZ ebben az országban

2018. június 18. 08:30

Július elsejétől lassabban kell majd hajtani a francia utakon, ugyanis életbe lép a hónapok óta tárgyalt új rendelet - írja a HVG.

A hónapok óta tartó társadalmi és parlamenti vita után a francia kormány bejelentette a 18 közlekedésbiztonsági intézkedésből álló csomag bevezetésének időpontját. Az új szabályozás július elsejétől lép hatályba, és a leglényegesebb eleme, hogy azokon a lakott területen kívüli főútvonalakon, amelyeknél a haladási irányokat fizikai akadályok (korlát, fal) nem választják el, 

a megengedett legnagyobb sebességet óránként 90-ről 80 kilométerre csökkentik, ami így mintegy 400 ezer kilométernyi utat érint.

A bejelentés egyébként óriási felháborodást váltott ki az autósokat és motorosokat képviselő egyesületek és képviselők részéről - idézi a lap, és a felmérések szerint a franciák 76 százaléka nem támogatja az intézkedést. A miniszterelnök ugyanakkor elmondta: vállalja a népszerűtlenséget, ha azzal évente 300-400 életet menthet meg.


NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02