Ide ne menj ma, mert Putyin jöhet szembe

Ide ne menj ma, mert Putyin jöhet szembe

MTI
2017. augusztus 28. 10:00

Terelésekre kell számítani Budapesten hétfőn Vlagyimir Putyin, az orosz elnök látogatása miatt - derül ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Azt írták, a belügyminiszter kijelölése alapján ők látják el a személyvédelmi feladatokat a hatályos jogszabályok szerint. A TEK felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a kiemelten védett személy budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra, lezárásra kerül sor. Úgy fogalmaztak, hogy a hatóságok a korlátozásokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket. 

A bevezetendő módosításokat Hajdu János foglalta össze egy hivatalos dokumentumban. A TEK főigazgatója hétfőn reggel 9 órától a szükséges ideig, de legkésőbb este fél 9-ig rendelte el a személy- és létesítménybiztosítási intézkedést a XIV. kerületre.

A korlátozások egyebek mellett 

  • a Hungária körúttól az Utász utcáig a Kerepesi útra, 
  • a Kerepesi úttól a Mogyoródi útig az Utász utcára, 
  • az Utász utcától a Hungária körútig a Mogyoródi útra, 
  • a Hungária körúttól a Szobránc közig a Stefánia útra, 
  • a Stefánia úttól a Dózsa György útig az Ifjúság útjára, 
  • a Papp László Budapest Sportaréna P+R parkoló melletti parkolótól a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhely vonaláig az aréna déli oldalán lévő gyalogjárda által határolt területre, valamint 
  • a Stefánia úttól a Szobránc utcáig a Besnyő utcára 
terjednek ki. Az intézkedés ellen nincs helye jogorvoslatnak - szögezte le a TEK vezetője. Az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában az hangzott el, hogy 

a korlátozásokkal érintett területre sem autóval, sem gyalog nem lehet majd bemenni. Parkolni már vasárnap több helyen tilos volt, és a csatornafedeleket is lehegesztették a Papp László Budapest Sportaréna környékén.

Az M1 információi szerint a Liszt Ferenc-repülőtér és az aréna között időszakos és szakaszos lezárások lesznek hétfő délelőtt 11 és este 8 óra között.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 24. 17:44