16 °C Budapest

Ide ne menj ma, mert Putyin jöhet szembe

MTI
2017. augusztus 28. 10:00

Terelésekre kell számítani Budapesten hétfőn Vlagyimir Putyin, az orosz elnök látogatása miatt - derül ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Azt írták, a belügyminiszter kijelölése alapján ők látják el a személyvédelmi feladatokat a hatályos jogszabályok szerint. A TEK felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a kiemelten védett személy budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra, lezárásra kerül sor. Úgy fogalmaztak, hogy a hatóságok a korlátozásokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket. 

A bevezetendő módosításokat Hajdu János foglalta össze egy hivatalos dokumentumban. A TEK főigazgatója hétfőn reggel 9 órától a szükséges ideig, de legkésőbb este fél 9-ig rendelte el a személy- és létesítménybiztosítási intézkedést a XIV. kerületre.

A korlátozások egyebek mellett 

  • a Hungária körúttól az Utász utcáig a Kerepesi útra, 
  • a Kerepesi úttól a Mogyoródi útig az Utász utcára, 
  • az Utász utcától a Hungária körútig a Mogyoródi útra, 
  • a Hungária körúttól a Szobránc közig a Stefánia útra, 
  • a Stefánia úttól a Dózsa György útig az Ifjúság útjára, 
  • a Papp László Budapest Sportaréna P+R parkoló melletti parkolótól a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében lévő kijelölt gyalogátkelőhely vonaláig az aréna déli oldalán lévő gyalogjárda által határolt területre, valamint 
  • a Stefánia úttól a Szobránc utcáig a Besnyő utcára 
terjednek ki. Az intézkedés ellen nincs helye jogorvoslatnak - szögezte le a TEK vezetője. Az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában az hangzott el, hogy 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

a korlátozásokkal érintett területre sem autóval, sem gyalog nem lehet majd bemenni. Parkolni már vasárnap több helyen tilos volt, és a csatornafedeleket is lehegesztették a Papp László Budapest Sportaréna környékén.

Az M1 információi szerint a Liszt Ferenc-repülőtér és az aréna között időszakos és szakaszos lezárások lesznek hétfő délelőtt 11 és este 8 óra között.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem