16 °C Budapest

Pünkösdi hosszú hétvége: mutatjuk a legjobb családi programokat

2016. május 13. 16:03

Ha esetleg nem tudnád, a húsvét utáni ötvenedik napon, azaz idén május 15-én ünnepli a keresztény világ a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját, vagyis pünkösd napját. Ilyenkor szinte felbolydul a fél ország, ami rengeteg programot jelent a magyar családoknak. Mutatjuk a legérdekesebbeket.

  • A Budavári Palota két teraszán Tűzkereszt ünnepének hagyományőrző, búcsújáró szokásaival, kézműves és gasztronómiai vásárral és mesterségbemutatókkal várják a családokat a hétvégén a szervezők.
  • Pünkösdi Királyság címmel egész napos, ingyenes gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben május 16-án Budapesten.
  • Koncertekkel, képzőművészeti és fotókiállításokkal, filmbemutatóval és művészeti témájú előadásokkal, valamint szórakoztató programokkal várják azokat, akik május 13. és 16. között ellátogatnak a Virágzás napjai pünkösdi fesztiválra az Őrségbe.
  • Comedium Corso 2016 néven rendeznek fesztivált szombattól Esztergomban. A pünkösd hétfőig tartó programon három színpadon lépnek fel a kortárs színház, zene és cirkusz képviselői, valamint a fesztiválon húsz képzőművész jelenik meg alkotásaival.
  • Három dél-borsodi település, Tiszakeszi, Mezőcsát és Szentistván ad otthont immár hatodik alkalommal a Pünkösdi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválnak.
  • Rekordszámú, több mint 5000 kutyát neveztek a tenyésztők idén a szilvásváradi 3xCACIB nemzetközi kutyakiállításra, amelyet május 14. és 16. között rendeznek meg a Szilvásvárad és Bélapátfalva közti ipari parkban. A három nap alatt a Jack és Parson Russell-, valamint a foxterrierek európai kiállítását is megtartják.
  • Pünkösdi forgataggal várja a látogatókat a Kaposvártól nyolc kilométerre található Szennai Skanzen vasárnap. Az ügyességükről, kitartásukról tanúbizonyságot tevő érdeklődők közül pünkösdi királyt, királynét választanak, a lányok elkészíthetik a királyné gyöngykalárisát, s kitáncolhatják helyéből a májusfát is.
  • Történelmi játszótéren, hadi bemutatókon, középkori életképeken keresztül mutatják be a füzéri vár mindennapjait a pünkösdi hétvégén. A kétnapos rendezvényen együttesek, szólisták, előadóművészek várják a látogatókat.
  • Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek fel pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban is.
  • Gazdag programokkal várja a látogatókat a közelmúltban megújult diósgyőri vár, ahol a hétvégén pünkösdi királyt választanak, díjugrató bajnokságot tartanak, a lovagi tornák terén pedig lovas színház nyílik.
  • A pünkösdi hétvégén folytatódik a Forster Központ BORkulTÚRA sorozata, amely az ország kilenc pontján (például a tiszadobi Andrássy-kastélyban, illetve a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban) várja borkóstolókkal és színes programokkal az érdeklődőket.
  • Ügyességi próbák és játékos vetélkedők, az indiánok életét bemutató kiállítás, kirakodóvásár, hagyományőrző és gasztronómiai bemutató, illetve királyválasztás várja az érdeklődőket pünkösd alkalmából május 16-án a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.
  • Kiállításokkal, színházi előadásokkal, zenével és tánccal várja az érdeklődőket a pénteken kezdődő négynapos Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, ahol többek között Sasvári Sándor és Sáfár Mónika főszereplésével a Mária evangéliuma című rockoperát is láthatja majd a közönség.
  • Ritka BMW-k, Jaguar- és Alfa Romeo-különlegességek is felvonulnak a pünkösdi hétvégén a Balatonfüred Concours d'Elegance elnevezésű autós rendezvényen.
  • Nyitott pincékkel és több mint harminc kulturális programmal várja a közönséget a most első alkalommal rendezendő Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárdon.
  • Az idén kétnaposra bővül a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozat: a villányi borvidékhez tartozó település gasztronómiai és kulturális programját immár 22. alkalommal rendezik meg május 14-én és 15-én.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm