Végre vonattal mehetünk ki a reptérre?

Végre vonattal mehetünk ki a reptérre?

2014. november 28. 13:08

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a 75 millió euró feletti, úgynevezett közlekedési nagyprojektek listáját, amelyeket a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban valósulhatnak meg. A listán megtalálható többek között az a régóta rebesgetett közvetlen gyorsvasút összeköttetés a reptér és Budapest belvárosa között.

A Magyar Közlönyben megjelent a 2014-2020-as Uniós időszak országos jelentőségű közúti, vasúti és vízi közlekedési, városi és elővárosi közlekedési fejlesztéseinek listája és ezen listák között a legnagyobb fejlesztéseket tartalmazó nagyprojektek listája is.

Az egyik melléklet a vasútfejlesztési projekteket mutatja be, igaz itt nemcsak vasútvonalak fejlesztésére kell gondolni (így például a Miskolc-Nyíregyháza, illetve a Hatvan-Miskolc közötti szakaszra), hanem 200, illetve 300 férőhelyes MÁV motorvonatok beszerzésére is. A listán felbukkan a Déli Duna-híd korszerűsítése, illetve a bevezetőben is említett fejlesztés: a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötöttpályás kapcsolatának kialakítása. Utóbbiról már évek óta zajlott a közbeszéd, de a legutóbbi jelzések szerint a kínaiak építették volna. Úgy tűnik, hogy ehhez képest az EU pénzére épít a kormány, közben viszont lemaradt a listáról a szintén rebesgetett Budapest-Kelebia vasútvonal régóta esedékes fejlesztése.

Egy másik mellékletben a városi és elővárosi közlekedési projekteket van, és csak néhány, Budapesttel összefüggő, illetve a területén megvalósuló fejlesztést találunk közötte. Közben rákerült a listára a Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-Gyula vonal fejlesztése is.

Nincs viszont a listán a hármas metró felújítása, illetve egyéb nagy budapesti projekteket sem. A Hungária-körút felújítása viszont felfért a listára, ami ha egyszer készen lesz, biztos sok autóst tölt majd el örömmel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?