Végre vonattal mehetünk ki a reptérre?

Végre vonattal mehetünk ki a reptérre?

2014. november 28. 13:08

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a 75 millió euró feletti, úgynevezett közlekedési nagyprojektek listáját, amelyeket a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban valósulhatnak meg. A listán megtalálható többek között az a régóta rebesgetett közvetlen gyorsvasút összeköttetés a reptér és Budapest belvárosa között.

A Magyar Közlönyben megjelent a 2014-2020-as Uniós időszak országos jelentőségű közúti, vasúti és vízi közlekedési, városi és elővárosi közlekedési fejlesztéseinek listája és ezen listák között a legnagyobb fejlesztéseket tartalmazó nagyprojektek listája is.

Az egyik melléklet a vasútfejlesztési projekteket mutatja be, igaz itt nemcsak vasútvonalak fejlesztésére kell gondolni (így például a Miskolc-Nyíregyháza, illetve a Hatvan-Miskolc közötti szakaszra), hanem 200, illetve 300 férőhelyes MÁV motorvonatok beszerzésére is. A listán felbukkan a Déli Duna-híd korszerűsítése, illetve a bevezetőben is említett fejlesztés: a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötöttpályás kapcsolatának kialakítása. Utóbbiról már évek óta zajlott a közbeszéd, de a legutóbbi jelzések szerint a kínaiak építették volna. Úgy tűnik, hogy ehhez képest az EU pénzére épít a kormány, közben viszont lemaradt a listáról a szintén rebesgetett Budapest-Kelebia vasútvonal régóta esedékes fejlesztése.

Egy másik mellékletben a városi és elővárosi közlekedési projekteket van, és csak néhány, Budapesttel összefüggő, illetve a területén megvalósuló fejlesztést találunk közötte. Közben rákerült a listára a Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-Gyula vonal fejlesztése is.

Nincs viszont a listán a hármas metró felújítása, illetve egyéb nagy budapesti projekteket sem. A Hungária-körút felújítása viszont felfért a listára, ami ha egyszer készen lesz, biztos sok autóst tölt majd el örömmel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?