15 °C Budapest

Népszerű balatoni strandok: mennyivel fizetünk többet idén?

2014. június 10. 10:03

Jobb lehet az idei balatoni szezon a tavalyinál az előfoglalási adatok alapján. A nyaralókat ugyanakkor a fizetős strandokon csaknem mindenhol változatlan belépő-árakkal várják a népszerű üdülőhelyeken - írja a Világgazdaság.

Minden adott ahhoz, hogy a tavalyinál valamivel jobb legyen a balatoni szezon, egész évben 5-7 százalékos emelkedést várnak. A 173 működő egységben tavalyhoz képest már az első három hónapban is 13 ezerrel több vendég foglalt szállást, a vendégéjszakák száma pedig 14 ezerrel nőtt. Belföldön a Balaton a legkedveltebb turisztikai régió, a külföldi vendégek is ezt a térséget keresik fel leginkább a főváros után.

KATTINTS! Balatoni nyaralót 5 millió alatt? Nem lehetetlen, itt a lista

A négy legnagyobb vendégforgalmú balatoni település Hévíz, Zalakaros, Siófok és Balatonfüred. A nyolc hévízi és három zalakarosi gyógyszálloda regisztrálta a teljes balatoni vendégkör közel negyedét.

Csaknem az összes balatoni fizetős strandon változatlan belépő-árakkal indul a szezon. A felnőtt strandbelépők árai helytől és szezontól függően 450-1000 forint között alakulnak idén is. Az arany-és ezüstparti szakaszok ugyanakkor továbbra is ingyenesek.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?