Ezek a legjobb uszodák Magyarországon és külföldön: itt a lista!

Pénzcentrum
2014. január 10. 11:13

2013 végén számos nagy presztízsű médiumban, mint a CNN és a brit Guardian jelentek meg hírek a budapesti gyógyfürdőkről. A francia közszolgálati televízió, a France 2 pedig külön összeállítást készített kizárólag a budapesti fürdőkről. A 2014-es év elején máris újabb toplista készült, ezúttal a világ öt legszebb uszodájáról.

A spanyol El Economista 2014. január 8-án újabb összeállítást készített a világ öt legszebb uszodájáról, melyek közül elsőként említi meg a Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda úszómedencéjét. A fürdőt bemutató leírás Budapestről, mint az egyik legszebb történelmi városról ír, ahol több mint 100 forrás fakad. Nem véletlen, hogy Budapesten találhatók a világ leghíresebb fürdői. A Gellért Fürdő medencéje olyan helyszíneket utasított maga mögé, mint az indiai Umaid Bhawan vagy a szingapúri Marina Bay Sands Resort.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. sikeres évet tudhat maga mögött. Mind vendégforgalma, mind bevétele növekedést mutat, fejlesztésekre pedig több mint 1,2 milliárd forintot tudott önerőből fordítani. A Lukács és Rudas fürdők felújítását követően a vendégforgalom mind a két történelmi fürdőben, több mint 30 százalékkal emelkedett.

A szingapúri Marina Bay Sands Resort medencéje.

Így mutyiztak a fürdőbelépőkkel Budapesten

A Pénzcentrum.hu korábbi értesülései szerint nemcsak gazdasági, hanem morális válságot is át kellett vészelniük, le kellett győzniük a budapesti gyógyfürdőknek. Mint azt Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója egy konferencián elmondta, elképesztő mutyizás ment korábban a fürdőbelépőkkel, bérletekkel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Nem volt ritka, hogy 100 évre szóló, vagy éppen 10, sőt 20 ezer alkalmas bérletek kerültek ki "ajándékba"" - fogalmazott Szőke László. Ráadásul a vezérigazgató elmondása szerint nyílt titok volt az is, hogy ezeket az ún. szuperbelépőket a "szerencsés" kiválasztottak sok esetben rögtön a fürdőbejáratnál, jó áron értékesítették is.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20