15 °C Budapest

Botrány a pesti gyógyfürdőkben: így mutyiztak a bérletekkel!

2013. december 1. 08:01

Elképesztő mutyizás ment korábban a fürdőbelépőkkel, bérletekkel Budapesten. Nem volt ritka, hogy 100 évre szóló, vagy 10, sőt 20 ezer! alkalmas bérleteket adtak "ajándékba" - tudta meg a Pénzcentrum.hu.

Nemcsak gazdasági, hanem morális válságot is át kellett vészelniük, le kellett győzniük a budapesti gyógyfürdőknek - derült ki a Portfolio.hu Property Investment Forum 2013 konferencia, "(Be)Fürdők" címet viselő panelbeszélgetésén. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója elmondta, elképesztő mutyizás ment korábban a fürdőbelépőkkel, bérletekkel.

"Nem volt ritka, hogy 100 évre szóló, vagy éppen 10, sőt 20 ezer alkalmas bérletek kerültek ki "ajándékba"" - fogalmazott Szőke László. Ráadásul a vezérigazgató elmondása szerint nyílt titok volt az is, hogy ezeket az ún. szuperbelépőket a "szerencsés" kiválasztottak sok esetben rögtön a fürdőbejáratnál, jó áron értékesítették is.

"Ehhez képest egyébként már az is nagy szó, hogy lassan 2-3 éve eredményesen tudunk gazdálkodni. Pedig 2004 után évente még hozzávetőlegesen 2-3 millió eurós veszteséget generált a cég. A kőkemény puritán gazdálkodásnak köszönhetően jelenleg - állami és fővárosi támogatások nélkül is -, folyamatosan növekvő pályán állunk. Bár 2 éve még "csak" 50 milliós profitot tudhattunk magunkénak, idén viszont már közel 400 milliós plusszal zárhatjuk az évet. Mindeközben milliárdos fejlesztések valósulnak meg. Ráadásul tavaly és idén is tudtunk 13. havi fizetést adni, továbbá idén is 5 százalékos bérfejlesztésre számíthatnak dolgozóink" - foglalta össze az elért eredményeket Szőke László.

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08