Érik a botrány a Városligetben: mi kerül ezen ennyibe?

Pénzcentrum
2014. január 9. 05:59

Jókora sokk érte a fővárosi korisokat, amikor akomoly műszaki hiányosság miatt a Városligeti Műjégpálya néhány napon keresztül nem tudta fogadni a vendégeket. Ráadásul értesüléseink szerint további leállások is előfordulhatnak az idei szezonban. Érdemes lehet tehát szétnézni a fővárosi sportlétesítmények között, hol mennyiért korizhatunk az idei szezonban. Főként, hogy a Műjég az egyik legdrágább a budapesti felhozatalban.

Jókora sokk érte a fővárosi korisokat, amikor a szokatlanul meleg téli időjárás és a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése miatt a Városligeti Műjégpálya néhány napon keresztül nem tudta fogadni a vendégeket. Mint ismert, a műszaki probléma egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő. A javítások viszont várhatóan csak a 2014-2015-ös szezonra készülnek majd el; így elképzelhetők még további leállások is az idei szezonban (legalábbis, ha tartós marad a szokatlanul meleg időjárás).

"Egyelőre a műszaki probléma nem oldódott meg; teljes erővel dolgozik rajta a gépház személyzete. Ugyanakkor sajnos továbbra is az időjárástól, s így a jég állapotától függ a Műjégpálya nyitva tartása" - tudta meg a Pénzcentrum.hu a városligeti intézmény információs vonalán. Felhívták a figyelmet: a jég állapotáról, s az esetleges leállásokról mindenképp érdemes még a tervezett programot megelőzően érdeklődni ugyanezen az elérhetőségen.

Mi van a leállás mögött?
A Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója európai uniós projekt keretében épült meg, melynek megvalósítására a támogatási szerződést 2008-ban írta alá az akkori budapesti városvezetés. A rekonstrukció 2010 februárjában kezdődött, a kivitelező - HÉROSZ Zrt. - 2011 decemberében csődhelyzet miatt, átadás nélkül a kivitelezést abbahagyta (a kivitelezővel szemben jelenleg is folyamatban van egy polgári peres eljárás, és a Fővárosi Önkormányzat további jogi eljárásokat készít elő a tervellenőrrel, illetve a tervezővel szemben - a szerk.). A kötelező közbeszerzési eljárásokat követően a Fővárosi Önkormányzat a projektet lezárta.

A hűtőrendszerrel kapcsolatos hibák először 2012. február 26-án mutatkoztak, amelyeket a városvezetés a Budapesti Műszaki Egyetem bevonásával vizsgáltatott meg a 2012-2013-as szezonban. A szakértői véleményt 2013-ban kapta meg a Fővárosi Önkormányzat. A probléma egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő. A Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint azonban a korrekció elvégzésére az uniós projekt lezárásáig, illetve a 2013-14-es szezon megkezdéséig már nem volt lehetőség, de várhatóan a 2014-2015-ös szezont megelőzően elkészülnek.

Ahogy azt tehát a létesítmény információs vonalán is elmondták, az idei szezonban - ha tartósan meleg marad az időjárás - még várhatók további leállások is. Éppen ezért kíváncsiak voltunk, más budapesti intézmények mennyire képesek átvenni a Városligeti Műjégpálya felszabaduló közönségét; illetve hogy a kisebb-nagyobb korcsolyapályák versenyezhetnek-e szolgáltatásaikkal, áraikkal a közel 150 éves múltra visszatekintő létesítménnyel.

Ráadásul azért is érdemes lehet szétnéznünk a fővárosi felhozatalban, hiszen a Városligeti Műjégpálya - bár páratlan a maga nemében -, nem olcsó mulatság. A felnőtt belépőjegy ára hétköznapokon 1 500 forintot kóstál, míg hétvégén már 2 000 forintot kérnek tőlük a belépésért. A Diákok és nyugdíjasok sem járnak mindazonáltal sokkal jobban; tőlük hétköznapokon 1 000 forintot, hétvégén pedig 1 500 forintot kérnek. Ráadásul ezen felül még a plasztik belépőkártyáért is felszámolnak letéti díjat; ha esetleg elhegynánk a belépőt ezt az összeget is bukhatják az iskolások és nagyszüleik. A plasztikkal viszont extra szolgáltatásokat vehetünk igénybe: tartalmazza a ruhatári szolgáltatást, vagy a plasztik kártyához rendelt szekrény használatát, valamint a biztosítás díját. De nézzük, milyen lehetőségei vannak a korisoknak, ha nem a Városligetet választanák (a lista nem teljes - a szerk.).

JÉGTERASZ (Aréna plaza)

Terület: ~1200nm

Belépő:

 • Hétközi felnőtt (Hétfő 9h-tól péntek 14h-ig): 1 100.-
 • Hétközi gyerek/diák/nyugdíjas: 800.-
 • Hétvégi felnőtt (Péntek 15h-tól vasárnappéntek 22h-ig): 1 300.-
 • Hétvégi gyerek/diák/nyugdíjas: 900.-
 • Hétközi családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek; délelőtt vagy délután): 3 000.-
 • Hétvégi családi jegy: 3 500.-
 • Napi jegy (a vásárlás időpontjától zárásig): 1 900.-

Nyitva tartás:

 • Délelőtt: Hétfő-vasárnap; 9-14h-ig
 • Délután: Hétfő-vasárnap; 9-14h-ig; kivéve Péntek-szombat, amikor 22h-ig

Kölcsönzés: 600.-/órától

Extra: Jégdiszkó; minden pénteken és szombaton 18h-tól zárásig

● ● ●

EIFFEL JÉGPÁLYA

Terület: ~600nm

Belépő:

 • Felnőtt napijegy: 700.-
 • Diák napijegy: 600.-

Kölcsönzés:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
 • Felnőtt: 1 200.-
 • Diák: 800.-

Nyitva tartás:

 • Hétfő-csütörtök: 12-24h-ig
 • Péntek: 12-01h-ig
 • Szombat: 10-01h-ig
 • Vasárnap: 10-24h-ig

● ● ●

JÉGPALOTA - ICE CENTER

Terület: 2x1800nm

Belépő:

 • Hétköznap: 750.-
 • Pénteken, hétvégén és ünnepnapokon: 1 300.-
 • Kombinált jegy (délelőtt; 1 felnőtt + egy 14 éven aluli gyerek): 2 000.-

Kölcsönzés: 1 000.-

Nyitva tartás: változó (lásd a közönségkorcsolya jégbeosztást)

● ● ●

PESTERZSÉBET JÉGCSARNOK

Méret: 1800nm

Belépő:

 • Felnőtt: 1 200.-
 • Gyermek, diák, nyugdíjas: 1 000.-
 • Családi belépő (1 felnőtt + 2 gyerek vagy 2 felnőtt + 1 gyerek): 2 800.-
 • Családi belépő (2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek): 3 200.-
 • Szabad jég belépő: 1 200.-
 • Jégdiszkó napi belépő: 1 500.-

Kölcsönzés: 800.-/2h

Nyitva tartás: változó (lásd a közönségkorcsolya jégbeosztást)

Extra: Jégdiszkó; Szombaton 19-22h-ig ( néha 22.30-ig )

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 15. hétfő
Henrik, Roland
29. hét
Július 15.
Bíróságok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm