28 °C Budapest

Érik a botrány a Városligetben: mi kerül ezen ennyibe?

Pénzcentrum
2014. január 9. 05:59

Jókora sokk érte a fővárosi korisokat, amikor akomoly műszaki hiányosság miatt a Városligeti Műjégpálya néhány napon keresztül nem tudta fogadni a vendégeket. Ráadásul értesüléseink szerint további leállások is előfordulhatnak az idei szezonban. Érdemes lehet tehát szétnézni a fővárosi sportlétesítmények között, hol mennyiért korizhatunk az idei szezonban. Főként, hogy a Műjég az egyik legdrágább a budapesti felhozatalban.

Jókora sokk érte a fővárosi korisokat, amikor a szokatlanul meleg téli időjárás és a hűtési rendszer csökkentett hatásfokú működése miatt a Városligeti Műjégpálya néhány napon keresztül nem tudta fogadni a vendégeket. Mint ismert, a műszaki probléma egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő. A javítások viszont várhatóan csak a 2014-2015-ös szezonra készülnek majd el; így elképzelhetők még további leállások is az idei szezonban (legalábbis, ha tartós marad a szokatlanul meleg időjárás).

"Egyelőre a műszaki probléma nem oldódott meg; teljes erővel dolgozik rajta a gépház személyzete. Ugyanakkor sajnos továbbra is az időjárástól, s így a jég állapotától függ a Műjégpálya nyitva tartása" - tudta meg a Pénzcentrum.hu a városligeti intézmény információs vonalán. Felhívták a figyelmet: a jég állapotáról, s az esetleges leállásokról mindenképp érdemes még a tervezett programot megelőzően érdeklődni ugyanezen az elérhetőségen.

Mi van a leállás mögött?
A Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója európai uniós projekt keretében épült meg, melynek megvalósítására a támogatási szerződést 2008-ban írta alá az akkori budapesti városvezetés. A rekonstrukció 2010 februárjában kezdődött, a kivitelező - HÉROSZ Zrt. - 2011 decemberében csődhelyzet miatt, átadás nélkül a kivitelezést abbahagyta (a kivitelezővel szemben jelenleg is folyamatban van egy polgári peres eljárás, és a Fővárosi Önkormányzat további jogi eljárásokat készít elő a tervellenőrrel, illetve a tervezővel szemben - a szerk.). A kötelező közbeszerzési eljárásokat követően a Fővárosi Önkormányzat a projektet lezárta.

A hűtőrendszerrel kapcsolatos hibák először 2012. február 26-án mutatkoztak, amelyeket a városvezetés a Budapesti Műszaki Egyetem bevonásával vizsgáltatott meg a 2012-2013-as szezonban. A szakértői véleményt 2013-ban kapta meg a Fővárosi Önkormányzat. A probléma egyrészt a 2001-ben épített és 2009-ben aktualizált rekonstrukciós tervek hibái miatt, másrészt kivitelezésből adódó hiányosságok miatt állt elő. A Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint azonban a korrekció elvégzésére az uniós projekt lezárásáig, illetve a 2013-14-es szezon megkezdéséig már nem volt lehetőség, de várhatóan a 2014-2015-ös szezont megelőzően elkészülnek.

Ahogy azt tehát a létesítmény információs vonalán is elmondták, az idei szezonban - ha tartósan meleg marad az időjárás - még várhatók további leállások is. Éppen ezért kíváncsiak voltunk, más budapesti intézmények mennyire képesek átvenni a Városligeti Műjégpálya felszabaduló közönségét; illetve hogy a kisebb-nagyobb korcsolyapályák versenyezhetnek-e szolgáltatásaikkal, áraikkal a közel 150 éves múltra visszatekintő létesítménnyel.

Ráadásul azért is érdemes lehet szétnéznünk a fővárosi felhozatalban, hiszen a Városligeti Műjégpálya - bár páratlan a maga nemében -, nem olcsó mulatság. A felnőtt belépőjegy ára hétköznapokon 1 500 forintot kóstál, míg hétvégén már 2 000 forintot kérnek tőlük a belépésért. A Diákok és nyugdíjasok sem járnak mindazonáltal sokkal jobban; tőlük hétköznapokon 1 000 forintot, hétvégén pedig 1 500 forintot kérnek. Ráadásul ezen felül még a plasztik belépőkártyáért is felszámolnak letéti díjat; ha esetleg elhegynánk a belépőt ezt az összeget is bukhatják az iskolások és nagyszüleik. A plasztikkal viszont extra szolgáltatásokat vehetünk igénybe: tartalmazza a ruhatári szolgáltatást, vagy a plasztik kártyához rendelt szekrény használatát, valamint a biztosítás díját. De nézzük, milyen lehetőségei vannak a korisoknak, ha nem a Városligetet választanák (a lista nem teljes - a szerk.).

JÉGTERASZ (Aréna plaza)

Terület: ~1200nm

Belépő:

 • Hétközi felnőtt (Hétfő 9h-tól péntek 14h-ig): 1 100.-
 • Hétközi gyerek/diák/nyugdíjas: 800.-
 • Hétvégi felnőtt (Péntek 15h-tól vasárnappéntek 22h-ig): 1 300.-
 • Hétvégi gyerek/diák/nyugdíjas: 900.-
 • Hétközi családi jegy (2 felnőtt és 2 gyerek; délelőtt vagy délután): 3 000.-
 • Hétvégi családi jegy: 3 500.-
 • Napi jegy (a vásárlás időpontjától zárásig): 1 900.-

Nyitva tartás:

 • Délelőtt: Hétfő-vasárnap; 9-14h-ig
 • Délután: Hétfő-vasárnap; 9-14h-ig; kivéve Péntek-szombat, amikor 22h-ig

Kölcsönzés: 600.-/órától

Extra: Jégdiszkó; minden pénteken és szombaton 18h-tól zárásig

● ● ●

EIFFEL JÉGPÁLYA

Terület: ~600nm

Belépő:

 • Felnőtt napijegy: 700.-
 • Diák napijegy: 600.-

Kölcsönzés:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 • Felnőtt: 1 200.-
 • Diák: 800.-

Nyitva tartás:

 • Hétfő-csütörtök: 12-24h-ig
 • Péntek: 12-01h-ig
 • Szombat: 10-01h-ig
 • Vasárnap: 10-24h-ig

● ● ●

JÉGPALOTA - ICE CENTER

Terület: 2x1800nm

Belépő:

 • Hétköznap: 750.-
 • Pénteken, hétvégén és ünnepnapokon: 1 300.-
 • Kombinált jegy (délelőtt; 1 felnőtt + egy 14 éven aluli gyerek): 2 000.-

Kölcsönzés: 1 000.-

Nyitva tartás: változó (lásd a közönségkorcsolya jégbeosztást)

● ● ●

PESTERZSÉBET JÉGCSARNOK

Méret: 1800nm

Belépő:

 • Felnőtt: 1 200.-
 • Gyermek, diák, nyugdíjas: 1 000.-
 • Családi belépő (1 felnőtt + 2 gyerek vagy 2 felnőtt + 1 gyerek): 2 800.-
 • Családi belépő (2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek): 3 200.-
 • Szabad jég belépő: 1 200.-
 • Jégdiszkó napi belépő: 1 500.-

Kölcsönzés: 800.-/2h

Nyitva tartás: változó (lásd a közönségkorcsolya jégbeosztást)

Extra: Jégdiszkó; Szombaton 19-22h-ig ( néha 22.30-ig )

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?