1 °C Budapest

Meglepetés: hamarabb elkészülhet a Ferenciek tere

Pénzcentrum
2013. november 30. 11:02

Akár már a 2014 márciusi határidő előtt befejezhetik a Ferenciek tere felújítását, idén december közepére a felszínen minden munkálat véget érhet - mondta az InfoRádiónak az V. kerület alpolgármestere. Puskás András kiemelte: lifttel is le lehet majd jutni a metróhoz.

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy 2014 márciusára kell elkészülnie ennek a beruházásnak, ám nagyon jó esélyeink vannak arra, hogy ez év december közepéig már száz százalék közeli állapotba kerül a beruházás - mondta a belvárosi alpolgármester. Hozzátette: a felszínen a tél elejére gyakorlatilag minden munkálatot befejeznek, a felszín alatt a metró aluljáró építése folyik még tovább. Ez február végére készülhet el.

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy a Ferenciek terén a korábbi metró-aluljárót kiegészítik az y-autós aluljáró területével, tehát több mint 200 négyzetméterrel megnövelik a régi metró-aluljáró területét. Emellett modern arculatot kap a terület, korszerűsítések lesznek az aluljáró megjelenésében, az üzlethelyiségek számában, kialakításában.

Megmarad emellett a Veres Pálné - Párizsi udvar közötti gyalogos aluljáró, eltűnik viszont a Váci utcai aluljáró. Ehelyett a felszínen hoznak létre akadálymentesített gyalogos átkelőhelyet, egyesítve a két Váci utcát. Ugyanilyen akadálymentesített gyalogos átkelőt alakítanak ki a Ferenciek terénél is.

Az a lift pedig már el is készült, amely a Ferenciek teréről viszi le a babakocsis kismamákat és a mozgáskorlátozottakat a metró szintig - tudatta Puskás András.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 2. 07:52