24 °C Budapest

Fotók: így működnek a kijelzők a pesti buszmegállókban

Pénzcentrum
2013. november 29. 11:07

Bekapcsolta a BKK az első csomóponti, azaz nagy, 8 soros utcai FUTÁR kijelzőt Rákoskeresztúron, illetve újabb tíz, 3-5 soros utcai kijelzőt, így már csaknem 50 helyszínen láthatják az utasok, hogy mikor indul a busz, illetve a trolibusz az adott megállóból, végállomásról - tájékoztat hivatalos Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írják, mostantól a Deák Ferenc téren két helyen, Újpesten az Árpád üzletháznál, Rákoskeresztúron a Csaba vezér, illetve a Kucorgó téren, valamint Kispesten a Kossuth téren, a Simonyi Zsigmond utcánál és Kőbánya-Kispest metróvégállomásnál két helyen láthatnak az utasok pontos információkat a buszok illetve trolibuszok indulásával kapcsolatban.

Fotó: BKK Facebook


A közlekedési társaság az eddigi tapasztalatokat is felhasználva folytatja a kijelzők bekapcsolását, jelenleg még csak tesztüzemben működnek a kijelzők. A finomhangolások, az esetleges rendszermódosítások idejére a kijelzők valós idejű vezérlését lekapcsolhatják annak érdekében, hogy elkerüljék a téves adatok megjelenését.

Fotó: BKK Facebook


Mint írják, a cél, hogy a városszerte több mint 250 helyszínen telepített kijelzőrendszer a lehető leghamarabb teljes körűen megbízható, valós idejű járatinformációkat közöljön. A tesztüzem tapasztalatai alapján a következő hetekben fokozatosan kapcsolják be a többi kijelzőt is.

Fotó: BKK Facebook

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15