20 °C Budapest

Fotók: így működnek a kijelzők a pesti buszmegállókban

Pénzcentrum
2013. november 29. 11:07

Bekapcsolta a BKK az első csomóponti, azaz nagy, 8 soros utcai FUTÁR kijelzőt Rákoskeresztúron, illetve újabb tíz, 3-5 soros utcai kijelzőt, így már csaknem 50 helyszínen láthatják az utasok, hogy mikor indul a busz, illetve a trolibusz az adott megállóból, végállomásról - tájékoztat hivatalos Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írják, mostantól a Deák Ferenc téren két helyen, Újpesten az Árpád üzletháznál, Rákoskeresztúron a Csaba vezér, illetve a Kucorgó téren, valamint Kispesten a Kossuth téren, a Simonyi Zsigmond utcánál és Kőbánya-Kispest metróvégállomásnál két helyen láthatnak az utasok pontos információkat a buszok illetve trolibuszok indulásával kapcsolatban.

Fotó: BKK Facebook


A közlekedési társaság az eddigi tapasztalatokat is felhasználva folytatja a kijelzők bekapcsolását, jelenleg még csak tesztüzemben működnek a kijelzők. A finomhangolások, az esetleges rendszermódosítások idejére a kijelzők valós idejű vezérlését lekapcsolhatják annak érdekében, hogy elkerüljék a téves adatok megjelenését.

Fotó: BKK Facebook


Mint írják, a cél, hogy a városszerte több mint 250 helyszínen telepített kijelzőrendszer a lehető leghamarabb teljes körűen megbízható, valós idejű járatinformációkat közöljön. A tesztüzem tapasztalatai alapján a következő hetekben fokozatosan kapcsolják be a többi kijelzőt is.

Fotó: BKK Facebook

 

NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?