-1 °C Budapest

Sosem gondolnád, melyik városban lettek sokkal olcsóbbak a szállodák

MTI
2013. november 13. 14:04

Budapesten 2,77 százalékkal nőttek, míg Győrben több mint 25(!) százalékkal csökkentek a szállásköltségek 2013 szeptemberében az előző év azonos időszakához képest a hotel.info nemzetközi felmérése szerint, amely 2 millió szállásfoglalási adat alapján készült.

A nemzetközi szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó portál adatai szerint Budapesten a tavaly szeptemberi 76,78 eurós átlagos szobaár (1 euró 299 forint) idén szeptemberre csaknem 79 euróra nőtt. Emelkedtek a miskolci árak is: 52 euróról 55,4 euróra. Győrben ugyanakkor 77,81 euróról 58,27 euróra csökkentek a szobaárak.

Az összesítés szerint az átlagos 165,25 eurós szállásköltségével London a legdrágább európai főváros Stockholm és Moszkva előtt. Miközben a szállóvendégeknek az angol fővárosban az előző évhez képest mintegy 10 százalékkal többet kellett fizetniük, addig az orosz fővárosban szállást foglaló vendégek 17 százalékot takaríthattak meg a szállásköltségen.

Ugyancsak egyértelműen alacsonyabb szobaárak jellemzőek az előző év azonos hónapjához képest Varsóban és különösen Kijevben. Itt 2012-ben átlagon felüli szállásköltségek voltak megfigyelhetőek a labdarúgó Európa-bajnokság miatt.

A brazíliai nagyvárosok - ahol jövőre vb-t rendeznek - szobaárain egyelőre nem érezhető a futball világbajnokság árfelhajtó hatása, bár már sok szobát lefoglaltak.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?