18 °C Budapest

Sosem gondolnád, melyik városban lettek sokkal olcsóbbak a szállodák

MTI
2013. november 13. 14:04

Budapesten 2,77 százalékkal nőttek, míg Győrben több mint 25(!) százalékkal csökkentek a szállásköltségek 2013 szeptemberében az előző év azonos időszakához képest a hotel.info nemzetközi felmérése szerint, amely 2 millió szállásfoglalási adat alapján készült.

A nemzetközi szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó portál adatai szerint Budapesten a tavaly szeptemberi 76,78 eurós átlagos szobaár (1 euró 299 forint) idén szeptemberre csaknem 79 euróra nőtt. Emelkedtek a miskolci árak is: 52 euróról 55,4 euróra. Győrben ugyanakkor 77,81 euróról 58,27 euróra csökkentek a szobaárak.

Az összesítés szerint az átlagos 165,25 eurós szállásköltségével London a legdrágább európai főváros Stockholm és Moszkva előtt. Miközben a szállóvendégeknek az angol fővárosban az előző évhez képest mintegy 10 százalékkal többet kellett fizetniük, addig az orosz fővárosban szállást foglaló vendégek 17 százalékot takaríthattak meg a szállásköltségen.

Ugyancsak egyértelműen alacsonyabb szobaárak jellemzőek az előző év azonos hónapjához képest Varsóban és különösen Kijevben. Itt 2012-ben átlagon felüli szállásköltségek voltak megfigyelhetőek a labdarúgó Európa-bajnokság miatt.

A brazíliai nagyvárosok - ahol jövőre vb-t rendeznek - szobaárain egyelőre nem érezhető a futball világbajnokság árfelhajtó hatása, bár már sok szobát lefoglaltak.

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem