26 °C Budapest

Ezek a legjobb borok, borászatok Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. november 13. 10:35

Toplista készült Magyarország legjobb borairól, borászatairól. E szerint a legjobb borászat idén, holtversenyben a tokaji Demeter Zoltán Pincészet, illetve a Szepsy Pince lett.

A legjobb hazai éttermek, illetve szállodák mellett a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz idén összeállítást készített Magyarország legjobb borairól, valamint borászatairól is. A toplistát idén holtversenyben két tokaji borászat, a Demeter Zoltán Pincészet, illetve a Szepsy Pince vezeti.

A típusokra osztott borrangsort pedig, édes bor kategóriában a Királyudvar Lapis Aszú 2006, míg a legjobb száraz fehér, illetve a legjobb vörösborok összesítéseit sorrendben a Kikelet Kassai Furmint 2011, valamint a Ráspi Electus 2007 vezeti. Ráadásul az étteremkalauz összeszedte a legjobb vételeket is.

Természetesen, mint ahogy minden összehasonlítás, így ez a toplista is szubjektivitást tükröz. Jól mutatja ezt például az is, hogy a legjobb pincészetek között jókora túlsúllyal szerepelnek a tokaji borvidék pincészetei - "kitúrva" az olyan tájegységek bortermelőit, mint például a Balaton-felvidék termelői. Egy azonban biztos, bármelyik borászatba is látogatnánk el, bármelyik bort is kóstolnánk meg (persze ízlések és pofonok - a szerk.) nem mindennapi élményben lehet részünk.

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 26. kedd
Jusztina
39. hét
Szeptember 26.
Az európai nyelvek napja
Szeptember 26.
A tiszta hegyek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM