Ezek a legjobb borok, borászatok Magyarországon: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. november 13. 10:35

Toplista készült Magyarország legjobb borairól, borászatairól. E szerint a legjobb borászat idén, holtversenyben a tokaji Demeter Zoltán Pincészet, illetve a Szepsy Pince lett.

A legjobb hazai éttermek, illetve szállodák mellett a Gault&Millau Magyarország étteremkalauz idén összeállítást készített Magyarország legjobb borairól, valamint borászatairól is. A toplistát idén holtversenyben két tokaji borászat, a Demeter Zoltán Pincészet, illetve a Szepsy Pince vezeti.

A típusokra osztott borrangsort pedig, édes bor kategóriában a Királyudvar Lapis Aszú 2006, míg a legjobb száraz fehér, illetve a legjobb vörösborok összesítéseit sorrendben a Kikelet Kassai Furmint 2011, valamint a Ráspi Electus 2007 vezeti. Ráadásul az étteremkalauz összeszedte a legjobb vételeket is.

Természetesen, mint ahogy minden összehasonlítás, így ez a toplista is szubjektivitást tükröz. Jól mutatja ezt például az is, hogy a legjobb pincészetek között jókora túlsúllyal szerepelnek a tokaji borvidék pincészetei - "kitúrva" az olyan tájegységek bortermelőit, mint például a Balaton-felvidék termelői. Egy azonban biztos, bármelyik borászatba is látogatnánk el, bármelyik bort is kóstolnánk meg (persze ízlések és pofonok - a szerk.) nem mindennapi élményben lehet részünk.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?