25 °C Budapest

Jön a taxibusz és a kívánságmegálló a BKV-nál

Pénzcentrum
2013. október 24. 11:40

November 4-től két új, sajátos buszjáratot vezet be a BKK és a BKV. Aranyhegyen és részben Ürömhegyen új mikrobuszjárat indul iránybuszként, 219-es jelzéssel, a Csúcshegyen pedig a 260-as csuklós busz hosszabbítja meg a jelenlegi vonalát, ha az utasok úgy kívánják.

A 219-es iránybusz és a 260-as csak részben iránybusz kezdetben tesztüzemben közlekedik. A BKK azzal indokolja bevezetésüket, hogy az Aranyhegyen és a Csúcshegyen lakók már régebb óta szeretnének tömegközlekedést a térségben, hogy ne kelljen kilométernyi sétát tenniük az első megállóig.

A csúcshegyi terület tömegközlekedésbe történő bekapcsolására a jelenleg is közlekedő 260-as autóbusz vonalát hosszabbítják meg Harsánylejtő Kertvárosig. Ez a járat közvetlen kapcsolatot teremt a Nagykörúttal és az M2-es metróvonallal. A tesztüzemben az autóbuszok csak abban az esetben teszik meg a kertvárosig tartó új vonalszakaszt, ha az utazási igényt előzetesen jelezték, akár telefonon, akár a buszon utazók az autóbuszvezetőnél. A mai csuklós autóbuszoknak belefér a menetrendjébe a néhány perces többletút.

Az Aranyhegy és részben az Ürömhegy tömegközlekedésbe történő bevonására új járatot indítanak 219-es jelzéssel, reflektálva a térségben lakók igényére. Az aranyhegyi úthálózat nagyobb méretű járművek rendszeres közlekedtetésére alkalmatlan, így mindenképpen kisebb méretű, az úthálózat sajátosságaihoz és a várható utazási igényekhez jobban igazodó jármű kellett ezért ott mikrobuszok járnak majd.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A 219-es autóbuszjárat teljesen új sajátosságokkal rendelkező eleme lesz a főváros tömegközlekedésének, hiszen az útvonala sem lesz állandó, és az utasok sem a megszokott, kiépített megállóhelyeken szállhatnak fel. Ez a közlekedési mód rendkívül rugalmas, a járatok csak előzetes igénybejelentés esetén közlekednek majd és csak azt a vonalszakaszt érintik, ahonnan tényleges utazási igényt jelentettek be a diszpécserközpontba.

A iránybusz közlekedési mód nem teljesen ismeretlen a fővárosban, hiszen a 937-es éjszakai autóbuszjárat közel tíz éve működik ilyen módon, a nappali közlekedésben ugyanakkor ez lesz a rendszer bemutatkozása.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30