Sok a szabálytalan teherautó a magyar utakon

MTI
2013. október 15. 10:04

Az ellenőrzött 5725 nehézgépjármű közül 977-nél találtak valamilyen szabálytalanságot a rendőrök a hétvégén, abban az akcióban, amelyet az európai közlekedésrendészeti szervek (TISPOL) koordinálásával tartottak országszerte - közölte hétfőn a police.hu-n az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Tizenegy jármű esetében olyan súlyos hiányosságokat találtak, hogy a további közlekedésüket is meg kellett tiltani.

Október 11-én és 12-én 5344 nehéz tehergépkocsit és 381 autóbuszt ellenőrzött a hatóság - írták. Nehéz tehergépkocsikkal 240 esetben követtek el sebességtúllépést, 10 esetben ittas vezetést állapítottak meg, 109 esetben mulasztották el használni a biztonsági övet, 67 esetben szegték meg a vezetési és pihenőidőkkel kapcsolatos szabályokat, és 221 esetben merültek fel műszaki hiányosságok. Az autóbuszok ellenőrzésekor négy alkalommal sebességtúllépés, kétszer a biztonsági öv használatának elmulasztása, négy esetben a vezetési és pihenőidőkkel kapcsolatos szabályok megsértése miatt kellett intézkedni - sorolták.

Az ellenőrzés célja a fokozott közlekedésbiztonsági kockázatot jelentő nehéz tehergépkocsik és autóbuszok üzemeltetésével kapcsolatos szabályok - elsősorban a vezetési és pihenőidők -, a járművek műszaki állapotának és a járművezetők vezetési jogosultságának, a rakománybiztonsági előírások megtartásának ellenőrzése, valamint az embercsempészet megelőzése és felderítése volt - közölte az ORFK.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem