8 °C Budapest

Figyelem! Bonyolódik a budapesti közlekedés

MTI
2013. augusztus 17. 16:03

Jelentős forgalmi változások lesznek Budapesten a közlekedésben is az augusztus 20-i ünnepségek miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Augusztus 19-én családi programok és az előkészületek miatt már lesznek forgalomkorlátozások a város több pontján, így több tömegközlekedési járat is módosított útvonalon közlekedik.

Hétfő nulla órától szerda hajnalig lezárják egyebek mellett a Bem rakpartot a Halász utca és a Bem József tér között, a Batthyány teret, a Lánchidat, az Alagutat, a Clark Ádám teret, hétfő és kedd reggel a Hősök terét a tisztavatás miatt. Kedd délután a Szent Jobb körmenet miatt 17 órától 19 óráig a Szent István-bazilika - József Attila utca - Széchenyi István tér - Akadémia utca - Arany János utca - Szent István-bazilika útvonalat. A tűzijáték miatt kedden 17 órától várhatóan 23 óráig lezárják a Petőfi híd - Irinyi József utca - Karinthy Frigyes út - Móricz Zsigmond körtér - Villányi út - Alkotás utca - Vérmező - Margit körút - Bem József utca - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt részt a Dunáig. Várhatóan 19 órától nem lehet majd használni az Erzsébet hidat, és a Margit híd - Szent István körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Kiskörút - Szabadság híd - Bartók Béla út - Villányi út - Alkotás utca - Vérmező út - Margit körút által határolt területet sem.

A kisföldalatti és a metrók a megszokottnál hosszabb ideig, 23 óra után pedig 10 perces követéssel közlekednek, az utolsó szerelvények 1.15-kor indulnak a Deák Ferenc térről a végállomásokra.

A 2-es villamos augusztus 20-án 17 órától csak a Boráros térig közlekedik a Közvágóhídtól, ugyanettől az időponttól a 2V pótlóbusz nem közlekedik.

Az 5-ös buszok kedden 18 órától két szakaszon, a Pasaréti tér és a Széll Kálmán tér, valamint Rákospalota és a Deák tér között közlekednek.

A 7-es buszcsalád (7, 7A, 7E, 107E) szintén kedden 18 órától várhatóan este fél tizenegyig a Szabadság hídon át közlekedik, üzemideje éjjel 1 óráig tart majd.

A 9-es busz kedden 14 és 20 óra között nem áll meg a Bazilikánál, a 178-asok 18 órától nem közlekednek.

A 11-es busz augusztus 19-én üzemkezdettől a 20-i üzemzárásig a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térre közlekedik, innen a Széna tér - Hattyú utca - Fazekas utca - Horvát utca felé haladva tér vissza eredeti útvonalára.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 16-os busz augusztus 19-én és 20-án nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között a 16A sűrítve, 1-2 percenként jár, a Deák Ferenc tér felől pedig nagyobb méretű buszokkal rendkívüli járatot indít a BKK 216-os jelzéssel kedden 18 óráig, amely az Erzsébet hídon át közlekedik.

A 18-as villamos kedden 17.30-tól nem közlekedik, a Krisztina tér és a Széll Kálmán tér között 18V jelzéssel villamospótló autóbuszt indít a BKK.

A 19-es és 41-es villamos a hétfői üzemkezdettől augusztus 20-án 17 óráig összevontan, 19-41 jelzéssel közlekedik Kelenföld vasútállomás és a Clark Ádám tér között. A járatok 20-án 17 órától várhatóan 23.30-ig nem járnak, majd hajnali fél kettőig meghosszabbított üzemidővel és sűrítve, a Döbrentei tér és Kelenföld, vasútállomás között közlekednek.

A 61-es villamos kedd este 1.30-ig közlekedik, a menetrendben feltüntetettnél sűrűbb követéssel.

A 86-os busz augusztus 19-én üzemkezdettől várhatóan 20-án 17.30-ig módosított útvonalon közlekedik, a 105-ös járat pedig ebben az időszakban a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át jár. A 105-ös busz kedden várhatóan 18 órától üzemzárásig megosztva közlekedik a Gyöngyösi utca és a Deák tér, valamint az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között.

Több éjszakai busz pedig egyes szakaszokon sűrűbben jár, a 914A szerdára virradóan nem közlekedik, a 990-es pedig módosított útvonalon szállít utasokat vasárnap éjszakától szerda hajnalig.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem