20 °C Budapest

Címke: petőfi hid (20 cikk)

Pénzcentrum | 2012. szeptember 7. 15:56

Figyelem! Ezért zárják le vasárnap fél Budapestet

Szeptember 9-én, vasárnap tartják a BSI 27. NIKE Budapest Nemzetközi Félmaratont és a Ligetkör futóversenyt. A sportesemények idején a Városliget környékén és a belvárosban is lezárásokra kell számítani, valamint több tömegközlekedési járat útvonala is módosul.

Pénzcentrum | 2012. június 28. 16:04

Budapesti vagy? Nyáron lezárják a fél várost

A nyári időszakban útfelújítások, közmű munkálatok, filmforgatás valamint rendezvények miatt több helyen is nagyobb közúti forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten.

Pénzcentrum | 2011. december 13. 10:03

Mi lesz a következő? Út-és hídfelújítások jönnek Budapesten

Új szemlélettel végzi a főváros az útfelújításokat, a rekonstrukció része a minőségbiztosítás, a felújításhoz kapcsolódva a forgalmi rend átalakítása, a jelzőlámpák összehangolása. Idén 29 fővárosi útszakasz újult meg összesen 19 kilométeren. Jövőre kétéves program keretében több mint 16 milliárd forint jut útfelújításokra, és csaknem hétmilliárd a hidak rekonstrukciójára - mondta hétfői tájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

Pénzcentrum | 2011. május 7. 12:02

Így rohadnak szét Budapest hídjai

Elkészült a Petőfi híd és az Erzsébet híd fővizsgálata: az eredményből kiderül, mindkettő felújításra szorul. A Petőfi híd korrózióvédelmét eredetileg 20 évre tervezték, ma már 30 éves. A számítások szerint, ha három éven belül felújítják, 10 milliárd forintba kerül majd, ha nem, akkor a várhatóan további exponenciális romlásnak köszönhetően a többszörösét kell majd fizetni. A Lánchíd fővizsgálata most folyik.