Indul a soproni VOLT Fesztivál: nézőrekordot várnak

Pénzcentrum
2013. július 2. 10:03

Kedden indul a soproni VOLT Fesztivál. A szervezők nézőrekordot várnak, a város önkormányzata pedig már arról beszél, hol lehet a rendezvény új helyszíne, 4-5 év múlva. A Pénzcentrum.hu mutatja azt is, hogy a legegyszerűbb Sopronba utazni.

A két évvel ezelőtti rekordnál is nagyobb nézőszámot várnak az idei rendezvénytől a soproni VOLT Fesztivál szervezői - hangzott el a kapunyitás előtt egy nappal tartott hétfői sajtóbejáráson.

"Most nagyon úgy tűnik, hogy el fogjuk érni a százezres látogatószámot" - fogalmazott Fülöp Zoltán, a főszervezők egyike az MTI-nek. Elmondta, hogy a forgalom 60-70 százalékát adó bérletekből mintegy negyedével többet adtak el eddig, mint a korábbi években.

Megjegyezte, hogy a napijegyek vásárlása sokkal ingadozóbb, jelentős hatással vannak rá olyan tényezők, mint például az időjárás.

Fülöp Zoltán közlése szerint egyszerre napi 25-27 ezer embert tud biztonsággal kiszolgálni az infrastruktúra, efölött már ki kell tenniük a megtelt táblát. A keddi 14 órai kapunyitás után három órával kezdődik az első koncert, a kapuzárás ideje pedig vasárnap dél lesz.

A 750 millió forintos összköltségvetésű esemény főszervezője az MTI-nek arról is beszámolt, hogy a fesztiválhelyszínen - a Lővér Kempingben - a rendelkezésre álló 150 faház egy óra alatt elfogyott, és négy-ötezer sátornak van hely a VOLT területén. Ismét sikerült megtölteniük Sopron szálláshelyeit: telt házat jelentettek a kollégiumokból és a négycsillagos szállodákból. A Sziget Szervezőiroda közvetlen stábja mintegy 100-120 emberből áll, a VOLT teljes kiszolgáló személyzete alvállalkozókkal együtt 1200-1500 ember.

Újdonság, hogy a fesztivál területére kitelepült az egyik soproni gyógyszertár, de eddig nem volt amfiteátrum-szerű színházsátor sem, ahol ismert együttesek lépnek fel a VOLT ideje alatt. A fesztiválozók ingyen, de kaució ellenében bérelhetnek kerékpárt a bejárat közelében, ahol egy csendesebb beszélgetőzónát is kialakítottak.

A VOLT-on július 2. és 9. között fellép a Billy Talent, a Thirty Seconds to Mars, a Hurts, a Queens of the Stone Age, Bonobo, a Bullet For My Valentine, a Gus Gus, a Papa Roach, az Example, a Knife Party, a Parov Stelar Band, Sven Väth vagy Martin Solveig is.

Fotó: VOLT/Balogh Zoltán


Megtalálták a fesztivál új helyszínét?

Hosszabb távon a Páneurópai Piknik-emlékparkhoz költöztetné a VOLT Fesztivált Sopron önkormányzata - erősítette meg az MTI értesülését hétfőn az egyik alpolgármester.

Simon István közlése szerint a térségben lévő állami földterületeken oldanák meg az ide tervezett rendezvényközpont elhelyezését. A létesítmény építésének tervéhez "minden szinten eddig támogatás van és egyetértés. Ezt ki kell munkálni részleteiben, de a hosszú távú megoldás úgy néz ki, hogy itt körvonalazódik" - tette hozzá az alpolgármester.

"A középtávú, négy-öt éves megoldás itt megvan" - mondta az eseménynek évek óta otthont adó Lővér Kempingre utalva, hozzátéve, az emlékparkhoz tervezett ifjúsági szabadidős rendezvényközponthoz helyeznék át a rendezvényt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Simon István megjegyezte: a negyedszázaddal ezelőtti, világpolitikai kihatású, a berlini fal ledöntéséhez vezető Páneurópai Piknik helyszíne "jó hely ahhoz, hogy a fiatalok, a jövő rendszeresen találkozzanak, ne csak emlékezés formájában, hanem egy fiatalos, aktív, virágzó, pezsgő, jövőbetekintő rendezvényhelyszín is legyen ez a történelmi emlékpark, illetve ennek a környéke".

Az alpolgármester az MTI érdeklődésére azt mondta: négy-öt év múlva költözhetne az új helyszínre az esemény. Az ottani rendezvényközpont kialakításához komoly fejlesztésre lesz szükség.

Fülöp Zoltán, a huszonegyedik alkalommal megrendezett VOLT Fesztivál két főszervezőjének egyike úgy nyilatkozott az MTI-nek: a következő öt évre rendelkeznek a Lővér Kempingben működéshez szükséges engedélyekkel, de "hosszú távon nyilvánvalóan valamilyen megoldást kell találnunk".

Április elején jelentették be a VOLT szervezői, hogy 2018-től új otthont kap, de marad a városban a rendezvény. A Lővér Kemping területe az uniós természetvédelemhez kapcsolódó Natura 2000 program része, és 2012. január 1-jétől egy szigorúbb elbírálás lépett életbe. A VOLT és Sopron ötéves átmenetet kap a költözésig; a város és a fesztivál a 2014-ben hozzáférhetővé váló EU-s pályázati pénzekből tudja megtenni az új helyszínhez szükséges infrastrukturális beruházásokat - mondta Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a sajtótájékoztatón.

Tavaly nyáron négy nappal a kapunyitás előtt jelentették be a szervezők, minden akadály elhárult a jubileumi, huszadik VOLT megtartása elől, mivel valamennyi szükséges engedélyt sikerült megszerezniük azt követően, hogy a regionális zöldhatóság pár nappal korábban "váratlanul elutasító határozatot hozott" időben előterjesztett beadványukról.

"A VOLT 19 éve alatt a mostani volt az első alkalom, amikor egyetlen napra azt gondolhatta a közönségünk, hogy veszélybe kerül a fesztivál megrendezése. Ez számunkra nagy kárt jelenthet, hiszen a hazai és külföldi vendégeink ilyenkor hamar elbizonytalanodhatnak" - idézte az akkor kiadott közlemény a fesztivál alapítóit, Lobenwein Norbertet és Fülöp Zoltánt.

VOLT vonattal is utazhatunk Sopronba

Különjáratokat, úgynevezett VOLT vonatokat indít a MÁV és a GYSEV a fesztiválra - tájékoztatnak a szervezők az esemény hivatalos honlapján. A különvonatok naponta háromszor indulnak Budapestről Sopronba, és vissza. A vonat Budapest és Sopron között csak Kelenföldön áll meg.

A fesztiválra a napijegy 10 990 forintba kerül, bérletet 29 900 forintért vásárolhatunk. A kedd, 0. napra a belépő 2 900 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM