21 °C Budapest

Ez lesz a jövő Magyarországon, egy fesztiválon debütál

Pénzcentrum
2013. június 28. 16:13

Olyan izgalmas fizetéstechnológiai újdonság debütál a zánkai EFOTT fesztiválon, amely hamarosan milliók hétköznapjait határozhatja meg Magyarországon is. Hazánkban elsőként mutatkozik be a gyakorlatban az, az online fizetési rendszer, amely ugyanolyan technológiai alapon működik, mint a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) a közeljövőben bevezetendő elektronikus jegyrendszer. A megoldás újdonsága, hogy a látogatók saját diákigazolványuk egyenlegére is feltölthetik pénzüket és azzal vásárolhatnak a kereskedőknél.

Ezen a héten Zánkán, az EFOTT fesztiválon a látogatók már használják azt a szerver alapú online fizetési megoldást, melyhez hasonlót a BKK szeretne a budapesti elektronikus jegyrendszerrel megvalósítani. A rendszert a Cardnet Zrt, Magyarország egyik vezető elektronikus tranzakció-szolgáltatója fejlesztette ki.

Így működik az EFOTT kártyarendszer:

Az EFOTT 2013 teljesen készpénzmentes fesztivál. Fizetésre a belépőjegy mellé ingyenesen átvehető EFOTT Kártya, illetve a látogatók diákigazolványa szolgál. Mind a készpénz feltöltése, mind az EFOTT Kártya használata ingyenes, sőt visszaváltáskor sem számolnak fel kezelési költséget.

Az egyenleget a látogatók feltölthetik a helyszínen, de a fesztivál honlapján interneten, vagy mobiltelefonjuk segítségével bankkártyával, illetve akik rendelkeznek már a MasterCard Mobile alkalmazással, a feltöltések között találják az EFOTT kártya feltöltési opciót is.

A rendszer biztonságának záloga, hogy - a hazai fesztiválkártyák közül egyedüliként - maguk a kártyák nem tárolnak értéket, a bárpultoknál és pénztáraknál kihelyezett leolvasó eszközök online összeköttetésben állnak a központi rendszerrel, amelyből az információt (például a kártyák egyenlegét) nyerik. A Budapesten üzemelő szerverek villámgyorsan elvégzik a szükséges tranzakciós műveleteket. Az NFC (azaz érintés nélküli technológiával működő) kártyák feltöltése és a vásárlások a központi rendszerben követhetőek, szükség esetén pedig azonnal letilthatóak. A megoldás része, hogy a kártyákat leolvasó eszközöket vezetékes és vezeték nélküli, mobil hálózati összeköttetéssel is használják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Cardnet megoldása- és országos hálózata továbbfejlesztés nélkül is alkalmas lehet arra, hogy több ezer budapesti kereskedőnél fel lehessen tölteni a kártyák mögött álló egyenlegeket. A megvalósított rendszer része egy olyan felügyeleti felület is, amely lehetővé teszi a szervezőknek az elszámolásokat, a különböző lekérdezéseket és a szükséges statisztikák előállítását.

Hasonló rendszer működhet a budapesti tömegközlekedésben is. Bár a fesztivál teljesen más környezetet jelent, az EFOTT fizetési megoldása ugyanolyan technológiai alapon működik, mint a BKK-nál a közeljövőben bevezetendő elektronikus jegyrendszer. Így a szerver alapú online megoldás hamarosan milliók életét könnyítheti meg, hiszen a technológia jelentősen felgyorsíthatja a közösségi közlekedési eszközök elérését. A fesztivál azt is bizonyítja, hogy a diákigazolványok is kiválóan alkalmasak arra, hogy szinte bármilyen környezetben gyorsan és biztonságosan fizessünk segítségükkel.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm