24 °C Budapest

Ukrajnában is lesz Sziget 2014-ben

MTI
2013. június 26. 18:34

A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda és az ukrán főváros vezetője szerdán Kijevben szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint 2014-ben az ukrán fővárosban is rendeznek a Sziget példájára nagy szabású zenei fesztivált.

A dokumentumot magyar részről Gerendai Károly, a magyarországi rendezvényszervező cég vezetője, ukrán részről Olekszandr Popov, a kijevi városi adminisztráció vezetője és Makszim Potimkov, a Sziget Ukrajna elnevezésű vállalat igazgatója látta el kézjegyével.

Az ünnepélyes aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a felek szándéka szerint jövő év nyarán első alkalommal szerveződhet meg a kijevi Truhanov szigeten az ifjúsági zenei fesztivál, amelynek szakmai hátterét a magyar Sziget fesztivált szervező cég biztosítja.

A háromnaposra tervezett rendezvény a budapesti Sziget fesztiválhoz hasonló, változatos zenei programstruktúrával és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja majd a fiatalokat.

"Örülök, hogy a kijevi városvezetés elkötelezett abban, hogy mielőbb megvalósulhasson ez a rendezvény" - mondta Gerendai Károly, aki beszámolt arról is, hogy a tervek szerint a fesztivált a műfaji változatosság jellemzi majd, egyaránt helyet kaphatnak benne világsztárok, valamint helyi sikercsapatok és sztárelőadók.

A mintegy 4 millió eurós költségvetéssel számoló rendezvényre a három nap alatt több mint 100 ezer látogatót várnak párhuzamosan több helyszínen zajló programokkal, kempingezési lehetőséggel és a hozzá tartozó infrastruktúrával, a tisztálkodási lehetőségektől a vendéglátásig.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Olekszandr Popov kiemelte, hogy Kijevnek már van tapasztalata hasonló fesztiválok szervezésében, éppen az említett szigeten rendeztek idén egy nagyszabású rockzenei fesztivált. Hangsúlyozta, hogy minden eszközzel támogatják a magyar kezdeményezést. Rámutatott arra, hogy a Truhanov sziget közvetlen környezetében már jelenleg is folynak városrendezési munkálatok.

"Magyarország szomszédja, barátja, együttműködő társa Ukrajnának" - fogalmazott az eseményen részt vevő Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete. Szavai szerint a kijevi Sziget fesztivál egyben beruházás is, amely mutatja, hogy a magyar cégek érdeklődnek Ukrajna iránt, és igyekeznek minél színvonalasabb termékekkel, szolgáltatásokkal ellátni az országot.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem