Ukrajnában is lesz Sziget 2014-ben

MTI
2013. június 26. 18:34

A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda és az ukrán főváros vezetője szerdán Kijevben szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint 2014-ben az ukrán fővárosban is rendeznek a Sziget példájára nagy szabású zenei fesztivált.

A dokumentumot magyar részről Gerendai Károly, a magyarországi rendezvényszervező cég vezetője, ukrán részről Olekszandr Popov, a kijevi városi adminisztráció vezetője és Makszim Potimkov, a Sziget Ukrajna elnevezésű vállalat igazgatója látta el kézjegyével.

Az ünnepélyes aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a felek szándéka szerint jövő év nyarán első alkalommal szerveződhet meg a kijevi Truhanov szigeten az ifjúsági zenei fesztivál, amelynek szakmai hátterét a magyar Sziget fesztivált szervező cég biztosítja.

A háromnaposra tervezett rendezvény a budapesti Sziget fesztiválhoz hasonló, változatos zenei programstruktúrával és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja majd a fiatalokat.

"Örülök, hogy a kijevi városvezetés elkötelezett abban, hogy mielőbb megvalósulhasson ez a rendezvény" - mondta Gerendai Károly, aki beszámolt arról is, hogy a tervek szerint a fesztivált a műfaji változatosság jellemzi majd, egyaránt helyet kaphatnak benne világsztárok, valamint helyi sikercsapatok és sztárelőadók.

A mintegy 4 millió eurós költségvetéssel számoló rendezvényre a három nap alatt több mint 100 ezer látogatót várnak párhuzamosan több helyszínen zajló programokkal, kempingezési lehetőséggel és a hozzá tartozó infrastruktúrával, a tisztálkodási lehetőségektől a vendéglátásig.

Olekszandr Popov kiemelte, hogy Kijevnek már van tapasztalata hasonló fesztiválok szervezésében, éppen az említett szigeten rendeztek idén egy nagyszabású rockzenei fesztivált. Hangsúlyozta, hogy minden eszközzel támogatják a magyar kezdeményezést. Rámutatott arra, hogy a Truhanov sziget közvetlen környezetében már jelenleg is folynak városrendezési munkálatok.

"Magyarország szomszédja, barátja, együttműködő társa Ukrajnának" - fogalmazott az eseményen részt vevő Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete. Szavai szerint a kijevi Sziget fesztivál egyben beruházás is, amely mutatja, hogy a magyar cégek érdeklődnek Ukrajna iránt, és igyekeznek minél színvonalasabb termékekkel, szolgáltatásokkal ellátni az országot.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?