2 °C Budapest

Ukrajnában is lesz Sziget 2014-ben

MTI
2013. június 26. 18:34

A magyarországi Sziget Kulturális Szervezőiroda és az ukrán főváros vezetője szerdán Kijevben szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint 2014-ben az ukrán fővárosban is rendeznek a Sziget példájára nagy szabású zenei fesztivált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A dokumentumot magyar részről Gerendai Károly, a magyarországi rendezvényszervező cég vezetője, ukrán részről Olekszandr Popov, a kijevi városi adminisztráció vezetője és Makszim Potimkov, a Sziget Ukrajna elnevezésű vállalat igazgatója látta el kézjegyével.

Az ünnepélyes aláírás előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a felek szándéka szerint jövő év nyarán első alkalommal szerveződhet meg a kijevi Truhanov szigeten az ifjúsági zenei fesztivál, amelynek szakmai hátterét a magyar Sziget fesztivált szervező cég biztosítja.

A háromnaposra tervezett rendezvény a budapesti Sziget fesztiválhoz hasonló, változatos zenei programstruktúrával és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja majd a fiatalokat.

"Örülök, hogy a kijevi városvezetés elkötelezett abban, hogy mielőbb megvalósulhasson ez a rendezvény" - mondta Gerendai Károly, aki beszámolt arról is, hogy a tervek szerint a fesztivált a műfaji változatosság jellemzi majd, egyaránt helyet kaphatnak benne világsztárok, valamint helyi sikercsapatok és sztárelőadók.

A mintegy 4 millió eurós költségvetéssel számoló rendezvényre a három nap alatt több mint 100 ezer látogatót várnak párhuzamosan több helyszínen zajló programokkal, kempingezési lehetőséggel és a hozzá tartozó infrastruktúrával, a tisztálkodási lehetőségektől a vendéglátásig.

Olekszandr Popov kiemelte, hogy Kijevnek már van tapasztalata hasonló fesztiválok szervezésében, éppen az említett szigeten rendeztek idén egy nagyszabású rockzenei fesztivált. Hangsúlyozta, hogy minden eszközzel támogatják a magyar kezdeményezést. Rámutatott arra, hogy a Truhanov sziget közvetlen környezetében már jelenleg is folynak városrendezési munkálatok.

"Magyarország szomszédja, barátja, együttműködő társa Ukrajnának" - fogalmazott az eseményen részt vevő Bayer Mihály, Magyarország kijevi nagykövete. Szavai szerint a kijevi Sziget fesztivál egyben beruházás is, amely mutatja, hogy a magyar cégek érdeklődnek Ukrajna iránt, és igyekeznek minél színvonalasabb termékekkel, szolgáltatásokkal ellátni az országot.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18