Percenként 10 ezret kap az újdonsült sztár, ez a csúcsgázsi?

Pénzcentrum
2013. június 29. 13:07

Jócskán megnőtt ByeAlex tarifája a Eurovíziós Dalfesztivál óta. Percenként 10 ezer forintért is vállal fellépéseket, melyeken elénekli a Kedvesemet és más szerzeményeit.


A malmői eurovíziós szereplése óta ByeAlexnek igencsak felvitte az Isten a dolgát. De a fellépti díját is. Az ismeretlenség homályából hirtelen feltűnt, gyenge énektudása miatt agyonkritizált énekes a dalverseny döntője óta percenként tízezer forintos gázsit is elkér azoktól, akik élő előadásában szeretnék meghallgatni tőle a Kedvesemet vagy egyéb saját dalait - írja a Bors

A magyar átlagkereset mindeközben 225 600 forint, aminek nettója alig több mint 147 ezer forint havonta. Jó hír legalább, hogy tegnap óta túlvagyunk az adók megfizetésén, legalábbis, ha év eleje óta mást sem fizetnénk.

Adókedvezmények nélkül az átlag magyar tegnaptól dolgozik magáért. Ha január elsejétől csak a jövedelmünkhöz kapcsolódó adókat fizetnénk még a nettó jövedelmünk kárára is, akkor ma tudnánk le mindent kötelezettségeinkből. Az szja-ért 45,5 napot, nyugdíjjárulékért 28,4 napot, Egészségbiztosítási járulékért közel 20 napot kell dolgozni. De még ekkor se pihenhetünk, hiszen még mi fizetjük a munkaerő-piaci járulékot is, ami ugyancsak 4 nap kemény robot. A munkáltató által fizetett terheket is nekünk kell kitermelni. A Szociális hozzájárulási adó 77 nap, míg a szakképzési hozzájárulás újabb 4 nap az évből. Bár ezekben a napokban az arányosan jutó szabadság és munkaszüneti nap is benne van, vészesen soknak tűnik ez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A mai napot az Adószabadság napjaként szokás nevezni, pedig még a nettó fizetésünk nagy része is különböző adókra megy el. Ha elköltjük a pénzünk, jön az áfa, tranzakciós illeték, chips-adó, jövedéki adók és még sorolhatnánk, így valójában az év nagyobbik részében az államért dolgozzunk, aki cserébe fenntartja az egészségügyi rendszerünket, bírósági rendszert működtet, oktatást finanszírozza, nyugdíjat fizet, utakat valamint játszótereket épít és még ezeket a közfeladatokat is sorolhatnánk.

Az Adószabadság napja egyébként már eljött azoknak, akik adókedvezményben részesülnek, így minden gyerekesnek, tartós munkanélküliség vagy szülés után munkába állóknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem