23 °C Budapest

Percenként 10 ezret kap az újdonsült sztár, ez a csúcsgázsi?

Pénzcentrum
2013. június 29. 13:07

Jócskán megnőtt ByeAlex tarifája a Eurovíziós Dalfesztivál óta. Percenként 10 ezer forintért is vállal fellépéseket, melyeken elénekli a Kedvesemet és más szerzeményeit.


A malmői eurovíziós szereplése óta ByeAlexnek igencsak felvitte az Isten a dolgát. De a fellépti díját is. Az ismeretlenség homályából hirtelen feltűnt, gyenge énektudása miatt agyonkritizált énekes a dalverseny döntője óta percenként tízezer forintos gázsit is elkér azoktól, akik élő előadásában szeretnék meghallgatni tőle a Kedvesemet vagy egyéb saját dalait - írja a Bors

A magyar átlagkereset mindeközben 225 600 forint, aminek nettója alig több mint 147 ezer forint havonta. Jó hír legalább, hogy tegnap óta túlvagyunk az adók megfizetésén, legalábbis, ha év eleje óta mást sem fizetnénk.

Adókedvezmények nélkül az átlag magyar tegnaptól dolgozik magáért. Ha január elsejétől csak a jövedelmünkhöz kapcsolódó adókat fizetnénk még a nettó jövedelmünk kárára is, akkor ma tudnánk le mindent kötelezettségeinkből. Az szja-ért 45,5 napot, nyugdíjjárulékért 28,4 napot, Egészségbiztosítási járulékért közel 20 napot kell dolgozni. De még ekkor se pihenhetünk, hiszen még mi fizetjük a munkaerő-piaci járulékot is, ami ugyancsak 4 nap kemény robot. A munkáltató által fizetett terheket is nekünk kell kitermelni. A Szociális hozzájárulási adó 77 nap, míg a szakképzési hozzájárulás újabb 4 nap az évből. Bár ezekben a napokban az arányosan jutó szabadság és munkaszüneti nap is benne van, vészesen soknak tűnik ez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A mai napot az Adószabadság napjaként szokás nevezni, pedig még a nettó fizetésünk nagy része is különböző adókra megy el. Ha elköltjük a pénzünk, jön az áfa, tranzakciós illeték, chips-adó, jövedéki adók és még sorolhatnánk, így valójában az év nagyobbik részében az államért dolgozzunk, aki cserébe fenntartja az egészségügyi rendszerünket, bírósági rendszert működtet, oktatást finanszírozza, nyugdíjat fizet, utakat valamint játszótereket épít és még ezeket a közfeladatokat is sorolhatnánk.

Az Adószabadság napja egyébként már eljött azoknak, akik adókedvezményben részesülnek, így minden gyerekesnek, tartós munkanélküliség vagy szülés után munkába állóknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm