Percenként 10 ezret kap az újdonsült sztár, ez a csúcsgázsi?

Pénzcentrum
2013. június 29. 13:07

Jócskán megnőtt ByeAlex tarifája a Eurovíziós Dalfesztivál óta. Percenként 10 ezer forintért is vállal fellépéseket, melyeken elénekli a Kedvesemet és más szerzeményeit.


A malmői eurovíziós szereplése óta ByeAlexnek igencsak felvitte az Isten a dolgát. De a fellépti díját is. Az ismeretlenség homályából hirtelen feltűnt, gyenge énektudása miatt agyonkritizált énekes a dalverseny döntője óta percenként tízezer forintos gázsit is elkér azoktól, akik élő előadásában szeretnék meghallgatni tőle a Kedvesemet vagy egyéb saját dalait - írja a Bors

A magyar átlagkereset mindeközben 225 600 forint, aminek nettója alig több mint 147 ezer forint havonta. Jó hír legalább, hogy tegnap óta túlvagyunk az adók megfizetésén, legalábbis, ha év eleje óta mást sem fizetnénk.

Adókedvezmények nélkül az átlag magyar tegnaptól dolgozik magáért. Ha január elsejétől csak a jövedelmünkhöz kapcsolódó adókat fizetnénk még a nettó jövedelmünk kárára is, akkor ma tudnánk le mindent kötelezettségeinkből. Az szja-ért 45,5 napot, nyugdíjjárulékért 28,4 napot, Egészségbiztosítási járulékért közel 20 napot kell dolgozni. De még ekkor se pihenhetünk, hiszen még mi fizetjük a munkaerő-piaci járulékot is, ami ugyancsak 4 nap kemény robot. A munkáltató által fizetett terheket is nekünk kell kitermelni. A Szociális hozzájárulási adó 77 nap, míg a szakképzési hozzájárulás újabb 4 nap az évből. Bár ezekben a napokban az arányosan jutó szabadság és munkaszüneti nap is benne van, vészesen soknak tűnik ez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A mai napot az Adószabadság napjaként szokás nevezni, pedig még a nettó fizetésünk nagy része is különböző adókra megy el. Ha elköltjük a pénzünk, jön az áfa, tranzakciós illeték, chips-adó, jövedéki adók és még sorolhatnánk, így valójában az év nagyobbik részében az államért dolgozzunk, aki cserébe fenntartja az egészségügyi rendszerünket, bírósági rendszert működtet, oktatást finanszírozza, nyugdíjat fizet, utakat valamint játszótereket épít és még ezeket a közfeladatokat is sorolhatnánk.

Az Adószabadság napja egyébként már eljött azoknak, akik adókedvezményben részesülnek, így minden gyerekesnek, tartós munkanélküliség vagy szülés után munkába állóknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.04 22:41
Ha a saját tőke/ jegyzett tőke aránya nem megfelelő, lehetséges a jegyzett tőke leszállítása a tőket...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?