16 °C Budapest

Bérlet és jegy egyben: 4 550 forintot fizethetsz 5 napra Pesten

Pénzcentrum
2013. április 15. 12:35

Új napijegy típusú jegytömböt hoz forgalomba a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új termék a közösségi közlekedés szolgáltatásait havonta csak néhány napon át használók számára kínál ez év júliusától megoldást. A jegytípus a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon (24 órás intervallumban) használható fel.

A Fővárosi Közgyűlés által április 9-én jóváhagyott új BKK-termék 2013. július 1-jétől kapható. Főbb ismérvei pedig a következők:

  • Az új jegytípus előnye, hogy 30 napon belül öt tetszőlegesen kiválasztott napon kínál kedvező áron utazási lehetőséget úgy, hogy tulajdonosa maga választhatja meg a felhasználás kezdő dátumát és időpontját. A kezdő dátumot és időpontot az egyéb, például a 24 vagy 72 órás jegyekkel ellentétben ügyfelünk írja rá a tömb szelvényeire, tehát nem kell a vásárláskor eldönteni, melyik lesz az öt nap, amikor használja.
  • Az egyes szelvények az utas által megjelölt kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át jogosítanak utazásra, tehát nem 5 naptári nap, hanem 5 db 24 órás intervallum a jegy tartalma egész pontosan.
  • A szelvények csak az utas által a vásárláskor megadott, és a pénztáros által a tömb borítóján feltüntetett 30 napos érvényességi időn belül használhatók fel.
  • A tömbös kivitelben forgalmazott napijegy öt darab, a gyűjtőjeggyel ellentétben nem eltávolítható, a tömb nélkül fel nem használható szelvényt tartalmaz.
  • Az új jegytípus ára 4 550 Ft/tömb. Ezért az árért tehát a tömb tulajdonosa 30 napon belül öt alkalommal 24 órán át korlátlanul használhatja a közösségi közlekedést, kivéve a MÁV és a Volán járatait - ez lényegesen kedvezőbb, mint például 5 darab 24 órás jegy váltása, amelyhez képest 45 százalék kedvezményt biztosít az új termék!

 

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?