25 °C Budapest

Bérlet és jegy egyben: 4 550 forintot fizethetsz 5 napra Pesten

Pénzcentrum
2013. április 15. 12:35

Új napijegy típusú jegytömböt hoz forgalomba a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az új termék a közösségi közlekedés szolgáltatásait havonta csak néhány napon át használók számára kínál ez év júliusától megoldást. A jegytípus a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon (24 órás intervallumban) használható fel.

A Fővárosi Közgyűlés által április 9-én jóváhagyott új BKK-termék 2013. július 1-jétől kapható. Főbb ismérvei pedig a következők:

  • Az új jegytípus előnye, hogy 30 napon belül öt tetszőlegesen kiválasztott napon kínál kedvező áron utazási lehetőséget úgy, hogy tulajdonosa maga választhatja meg a felhasználás kezdő dátumát és időpontját. A kezdő dátumot és időpontot az egyéb, például a 24 vagy 72 órás jegyekkel ellentétben ügyfelünk írja rá a tömb szelvényeire, tehát nem kell a vásárláskor eldönteni, melyik lesz az öt nap, amikor használja.
  • Az egyes szelvények az utas által megjelölt kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át jogosítanak utazásra, tehát nem 5 naptári nap, hanem 5 db 24 órás intervallum a jegy tartalma egész pontosan.
  • A szelvények csak az utas által a vásárláskor megadott, és a pénztáros által a tömb borítóján feltüntetett 30 napos érvényességi időn belül használhatók fel.
  • A tömbös kivitelben forgalmazott napijegy öt darab, a gyűjtőjeggyel ellentétben nem eltávolítható, a tömb nélkül fel nem használható szelvényt tartalmaz.
  • Az új jegytípus ára 4 550 Ft/tömb. Ezért az árért tehát a tömb tulajdonosa 30 napon belül öt alkalommal 24 órán át korlátlanul használhatja a közösségi közlekedést, kivéve a MÁV és a Volán járatait - ez lényegesen kedvezőbb, mint például 5 darab 24 órás jegy váltása, amelyhez képest 45 százalék kedvezményt biztosít az új termék!

 

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 27. 15:15