25 °C Budapest

Belépti díjat szednének az egész faluba

MTI
2013. április 6. 11:02

Belépti díjat akar szedni egy omladozó, ám festői szépségű környezettel megáldott olasz falu, hogy a befolyó pénzből újítsák fel a település házait.

A terv szerint április végétől 3 euró lesz a belépti díj a turisták között népszerű Civita de Bagnoregióba. A befolyt pénzből a létfontosságú javításokat végeztetnék el. Ez a falu lenne az első olasz település, amelybe csakis pénzért léphetne be, aki nem ott lakik.

Korábban Velencében is felmerült egy hasonló gondolat, hogy fékezzék a turisták áradatát, ám a megvalósíthatóság körülményessége miatt a város letett a belépti díjról. Civita de Bagnoregióban ezt könnyű lenne megvalósítani, mivel csak egyetlen úton, egy szakadékot átívelő gyalogos hídon lehet a faluba jutni.

A Rómától 160 kilométerre északra fekvő települést az etruszkok alapították két és fél ezer éve. A falu 500 évvel ezelőtt kezdett elnéptelenedni, mert a vulkáni tufából álló fennsík, amelyre települt, pusztulásnak indult. Az erózió miatt az évszázadok során több ház is a szakadékba zuhant. Civita de Bagnoregiónak jelenleg 15 állandó lakosa van.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30