14 °C Budapest

Újdonság: családi fitnesz parkok a MOL-kutakon

2011. augusztus 18. 20:07

A MOL-csoport több helyen, a hosszabb tranzitvonalakon családi fitnesz parkot telepített benzinkútjai mellé. A kezdeményezés célja, hogy a hosszú, fárasztó vezetés közben egy-egy benzinkúton megállva a sofőrök és az autó utasai kis testmozgással frissítsék fel magukat, hogy utána biztonságosan folytathassák útjukat.

A régióban újnak számító fitnesz parkok egyelőre hat, MOL-csoporthoz tartozó benzinkútnál találhatók meg. Magyarországon az M7-es autópályán a velencei és a balatonlellei MOL-töltőállomásokon, Szlovákiában egy Slovnaft, Horvátországban pedig három Tifon kúton.

A balatonlellei MOL benzinkúton augusztus elején adták át azt a 86 m2-es családi fitnesz parkot, amely 6 különböző funkciójú fitneszgéppel nyújt lehetőséget a hosszú úton lévő családoknak a felfrissülésre.

A szabadtéri eszközökön át lehet mozgatni a derekat, a csípőt, a kar-és vállizmokat, sőt még páros gyakorlatokra is van lehetőség. Az eszközök használatához, a gyakorlatok helyes végrehajtásához nem szükséges gyakorlott sportembernek lenni - a telepített táblák mindent elmondanak szövegesen és ábrákkal is. Sőt javaslatot is adnak arra, milyen gyakorlatokkal lehet a legjobban felfrissíteni az ülés közben elzsibbadt végtagjainkat.

Mindezek mellett gyerekjátékok is várják a legifjabbakat, és a társaság a kutyatulajdonosokra is gondolt, hiszen kutyafuttató is van a fitnesz parkok mellett, így a kedvenceknek sem kell az autóban raboskodniuk míg a gazdáik mozognak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fitneszgépek oly módon lettek kialakítva, hogy strapabíróak és az időjárás viszontagságaival szemben ellenállóak legyenek, ugyanakkor a funkciójukat tökéletesen és biztonságosan ellássák.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?