Benzinárcsökkenés egy újságcikk miatt?

Pénzcentrum
2011. augusztus 4. 10:32

Több olyan benzinkút is van Magyarországon, amely literenként három forinttal csökkentette a 95-ös üzemanyag árát, miután a Pénzcentrum.hu közzétette azon töltőállomások listáját, akiknél literenként 400 forintnál többe kerül a 95-ös benzin.

Lapunkban 2011. augusztus 3-án 4.44 perckor jelent meg a holtankoljak.hu internetes portál adatain alapuló alábbi táblázat (bal oldal):

 


A cikk kapcsán megkeresett minket az OMV olajtársaság arra hivatkozva, hogy rossz adatokat közöltünk, náluk egyetlen táblázatban szereplő kútnál sem kerül többe a 95-ös benzin 399,9 forintnál. Az adatokat ellenőriztük és kiderült valóban így van, ezért a cikket helyreigazítottuk, a táblázatot a fent közzétett módon kijavítottuk (jobb oldal). Ekkor derült ki az is, hogy a MOL hasonló lépésre szánta el magát, a listán szereplő kútjainál ugyancsak 400 forint alá csökkentette a 95-ös benzin árát.

Kíváncsiak voltunk arra, vajon mi történhetett, így felvettük a kapcsolatot a holtankoljak.hu csapatával. Vultur Csaba, a portál vezetője kérdésünkre elmondta: adataik szerint az augusztus 3-án közétett listánk reggel 4 órakor valóban megállta a helyét, tehát valóban több helyen is 400 forint feletti áron mérték az autósoknak a 95-ös benzint. Néhány órával később azonban a listán szereplő, addig 400 forintnál drágább 95-öst kínáló kutak sorra árcsökkentést jeleztek, az új ár így mindehol 400 forint alá került.

Pedig a holtankoljak.hu Facebook oldalán már július 20-án közölte, melyik benzinkút volt az első fecske, ahol a 400 forintos határt átlépte a 95-ös ára. (Ez a kút a Pénzcentrum.hu eredeti cikkében is szerepelt.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arra a kérdésünkre, vajon mi késztethette a benzinkutakat a váratlan árcsökkentésre Vultur Csaba elmondta: Tekintettel arra, hogy a héten a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára nem változott, csak a gázolaj literenkénti ára csökkent 2 forinttal, a tegnapi napon végrehajtott váratlan benzinárcsökkenés nehezen indokolható az olajtársaságok részéről.

Pénzcentrum vélemény
A váratlan benzinárcsökkenés véleményünk szerint egyértelműen marketing okokkal magyarázható. Egy olajtársaság szempontjából ugyanis rendkívül rossz üzenet, ha nyilvánosságra kerül, hogy nála kell a legtöbbet fizetniük az autósoknak a benzinért. Elismerésre méltó, hogy ezt felismerve a MOL és az OMV rendkívül gyorsan meghoztak egy, a fogyasztók számára egyértelműen kedvező döntést. Főleg akkor szép ez a gesztus, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a benzinkutakat működtető alvállalkozók számára egy ilyen lépés veszteséget okoz.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25