27 °C Budapest

Féláron vonatozhatnak a tűzijáték szerelmesei

2011. augusztus 18. 11:12

50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak vasúton Budapestre az augusztus 20-i ünnepi eseményekre készülődők. A tűzijáték után Budapestről is és Debrecenből is mentesítő vonatokat indít a MÁV-START Zrt., továbbá egyes vonatok a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekednek.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50 százalékos, alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Budapest Keleti, a Budapest Déli és a Budapest Nyugati állomásokra, az augusztus 20-án megrendezésre kerülő Szent Jobb körmenetre, a Szentmisére valamint a tűzijátékra utazók részére. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon vehető igénybe, 1. osztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A kedvezményes utazás leghamarabb augusztus 19-től vehető igénybe; az odautazást augusztus 20-án, Budapestre menetrend szerint 20 óráig megérkező vonattal, a visszautazást pedig augusztus 21-én 24.00 óráig kell befejezni. A félárú menettérti jegy a visszautazásra külön megjelölés nélkül érvényes, tehát nem kell a menetjegyeket lebélyegeztetni.

A tűzijáték után - a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálásának érdekében - a Nyugati pályaudvarról mentesítő vonat indul Szegedre 23:30 perckor, Tatabányáról Oroszlányba pedig (csatlakozva a Déli pályaudvarról 23:21 perckor induló és Tatabányára 0:12 perckor érkező vonathoz) augusztus 21-én 0 óra 20 perckor. A debreceni Virágkarneválról és tűzijátékról visszautazók eljutását segítve is indít mentesítő vonatokat a személyszállító vasúttársaság: Debrecenből 21:31 perckor Szolnok irányába, 22 és 23 óra között pedig különböző időpontokban Nyírábrány, Nagykereki és Mátészalka és Tiszalök állomásokra.

A tűzijátékot megtekintő utasok hazautazásának megkönnyítése érdekében egyes vonatokat a menetrendben meghirdetettnél hosszabb útvonalon közlekedtet a vasúttársaság: a Debrecenből 22:45 perckor induló vonatot Tiszafüred helyett Füzesabonyig, a Kőbánya-Kispestről 22:32 perckor induló vonatot Kunszentmiklós-Tass helyett Kiskunhalasig, a Déli pályaudvarról 23:21 perckor induló vonatot Komárom helyett Győrig, illetve szintén a Déli pályaudvarról 23:01 perckor induló vonatot Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig.

Az augusztus 20-i ünnep kapcsán az idei évben nem változik a vonatok közlekedési rendje. A MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazodva - a kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényeit megerősítve, több járművel közlekedteti.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A személyszállító vasúttársaság az eddigi tapasztalatai alapján javasolja kedves utasainak - a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében - a menetjegyek, pót- és helyjegyek elővételi megváltását, vagy az internetes jegyvásárlás igénybevételét.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?