14 °C Budapest

Oldtimer hétvége! Lenyűgöző veterán járgányok Budapesten - képek

Pénzcentrum
2010. április 16. 12:15

2010. április 16. és 18. között, a IV. Oldtimer Expo-n, a Vasúttörténeti Parkban állítják ki a legnemesebb oldtimereket. Az érdeklődők több mint 5 ezer négyzetmétert járhatnak be, ahol pénteken 13 órától kétszáznál is több járművet csodálhatnak meg.

Az előző évekhez hasonlóan a veterán járgányok nagy része eddig még nem mutatta meg magát a nagyközönség előtt. Nemcsak a fedett csarnokban, a szabadtéren is várják a kíváncsiskodókat a múlt nagy képviselői.

Autók, buszok, motorok, kerékpárok és teherautók egyaránt megtekinthetőek, de a műhelyszag, az autós magazinok és a régi autós játékok szerelmeseire is gondoltak a kiállítók.

A kiállítás egyik legpatinásabb darabja a képen látható 1903-as De Dion-Bouton. A 107 éves autót vegyes vezérlésű, 900 köbcentiméteres, 8 lóerős négyütemű motorral szerelték fel.

Forrás: Pénzcentrum

A kétfokozatú váltót előre és hátra állásba lehet kapcsolni, a jármű végsebessége 40 km/h. A kocsi öt évvel ezelőtt részt vett egy 100 év feletti autók részére kiírt versenyen.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kiállításon a keleti blokk járművei is képviseltetik magukat, köztük több Skoda, Wartburg, Moszkvics és néhány gyári állapotban lévő Lada is megtekinthető.

Forrás: Pénzcentrum

Az egyik 1980-ban készült Lada 2106-os mindössze 7900 kilométert futott, karcmentes gyári állapotban van. AZ 1569 köbcentis 75 lóerős jármű 153 km/h-s végsebességre képes, tulajdonosa 4 millió forintra becsülte az értékét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06