Újabb csapás a Toyotának: borulásveszélyes a Lexus!

2010. április 14. 14:17

A Toyota bejelentette, hogy felfüggeszti a Lexus GX 460 terepjáróinak forgalmazását az Egyesült Államokban, miután egy fogyasztóvédelmi magazin tesztje során kiderítette, hogy az autó éles kanyarodásnál borulásveszélyes.

A Consumer Reports nevű amerikai fogyasztóvédelmi magazin arra figyelmeztette olvasóit, hogy ne vásároljanak az adott típusból, mivel tesztek igazolták az autó stabilitási problémáit. Legutoljára 2001-ben hozott hasonlóan súlyos ítéletet ugyanez a magazin, akkor a Mitsubishi Monteroja kapott vásárlásra semmiképp nem ajánlott minősítést.

A Toyota a figyelmeztetésre úgy reagált: továbbra is biztosak benne, hogy az autó biztonságos, ennek ellenére felfüggesztik a forgalmazását, amíg a beazonosított problémákat nem ellenőrzik maguk is.

A Consumer Reports jelentése szerint a GX 460-as körülbelül három hónapja került forgalomba az USA piacán, és mintegy 5 ezer autót adtak el ezidő alatt.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22