14 °C Budapest

A legnépszerűbb luxusautók - Itt a LISTA!

Pénzcentrum
2010. április 13. 15:02

Megérkeztek a világ összesített autóértékesítési adatai 2010 első negyedévéről. A luxusautókgyárak között szoros küzdelem folyik a dobogós helyekért, az Audi a történelem során először verte meg a Mercedest, és ezzel befutott a második helyre.

A négy legelterjedtebb luxusautógyár (Audi, BMW, Lexus, Mercedes) együttesen közel 1 millió autót értékesített 2010 első negyedévében. A márkák között éles verseny folyik a vevők kegyeiért, a piaci elsőségért. A tavalyi évhez hasonlóan az idei év első három hónapja a BMW-nek sikerült a legjobban. A müncheni autómárka 265 809 kocsit tudott értékesíteni világszerte, és a várakozások szerint az idén megjelenő új ötös sorozat segítségével az év hátra levő részében is meg tudja őrizni a vezető helyét a luxusautó-márkák között.

Nem panaszkodhat a másik bajor gyártó, az Audi sem. A négykarikás márka 2010 első három hónapjában 25,9%-kal (264 100 darabra) tudta növelni eladásait az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel a történelem során először verte meg a másik nagy német riválisnak számító Mercedest, és foglalta el a presztízsmárkák képzeletbeli dobogójának második helyét. A stuttgarti gyár ugyanis "mindössze" 248 500 autót tudott eladni három hónap alatt - írja a MotorAuthority.

Az egyes piacokon a világátlagtól eltérő népszerűségnek örvendenek a márkák. Kínában az Audi fogy a legjobban, az összes értékesített Audi közel ötödét (51 449 autót) adták el a milliárdos népességű országban. Az Egyesült Államokban pedig a Mercedes a legkelendőbb, míg - köszönhetően hibrid modelljeinek - a Lexus a második a BMW és az Audi előtt.

Itthon is más a sorrend

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Bár az idei első negyedéves adatokat a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete még nem tudta közölni, a tavalyi egész éves adatokból kiderül, hogy idehaza az Audi a legnépszerűbb luxusautó. Az ingolstadti gyár termékéből 2009-ben 1141 darabot adtak el Magyarországon, míg a második BMW-ből 1100-at. A (2010 első negyedéves) világösszesítéshez hasonlóan a Mercedes itthon is csak a harmadik helyet tudta megszerezni tavaly 989 eladott autóval, míg a Lexus jócskán lemaradva (234 értékesített kocsival) a negyedik volt a magyar piacon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?