32 °C Budapest

Újabb emelés! Mennyivel drágul a négynapos matrica?

Pénzcentrum
2010. január 28. 08:47

2010 márciusától átlagosan 7-8%-kal drágulhatnak az autópálya-matricák, a legolcsóbb, 4 napos ára pedig 24%-kal, a mostani 1170 forinttól 1450 forintra emelkedhet - írja a Napi.

A minisztériumi forrásokból származó áremelésről szóló információkat a szaktárca azzal indokolta, hogy a díjak 2006 óta érdemben nem változtak, még a tavaly nyári áfa-emelést követően sem, miközben az Európai Unió bővítése miatt egyre több a külföldi jármű a magyar utakon.

Az autópálya-matricák árának emelkedését valamennyi járműkategóriában érvényesítik, vagyis a járművek éves, havi és heti bérlete is többe kerül majd. A négynapos matrica árának drasztikus növelésére pedig az őszi és a tavaszi időszakra vonatkozó díjak egymáshoz közelítése miatt van szükség, mivel ezek között lecsökkent a forgalmi különbség.

Az alagutakkal tarkított M6-os egy épülő szakasza

A szaktárca egyébként már tavaly októberre előkészítette az áremelésről szóló javaslatát, ám az intézkedések foganatosítását az ősz óta zajló közigazgatási és politikai egyeztetések késleltették. A technikai átállás időigénye miatt legkorábban március elsejétől léphetnek érvénybe a magasabb díjak, ehhez azonban legkésőbb a jövő hét végéig meg kellene jelennie a kérdést szabályozó miniszteri rendelet módosításának.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?