27 °C Budapest

Horror árak a kutakon: itt az országos LISTA!

Pénzcentrum
2010. január 7. 04:40

Az autópályák menték a legdurvábbak az árak Az elmúlt tíz napban annyit játszottak az autósok idegeivel, hogy sokan egykedvűen már csak egy vállrándítással reagálnak az újabb emelések hírére. Egy liter benzin ára egy hét leforgása alatt 24 forinttal, a gázolajé 16 forinttal lett drágább, ezzel már a sokadik lélektani határt is átlépték az üzemanyagárak. Az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések mutatkoznak, a Pénzcentrum összegyűjtötte az ország legolcsóbb és legdrágább kútjait.

December 30-án az üzemanyagok tőzsdei jegyzésárainak változása miatt 6 forinttal emelték a benzin és 4 forinttal a gázolaj egységárát, majd jött a jövedéki adó változása miatti áremelés. Elsejétől ennek következtében további 14, illetve 6 forinttal többet kellett fizetni a benzinért és a gázolajért, de ezzel még nem értek véget az autósok megpróbáltatásai.

Tegnaptól a benzin 4 forinttal, a gázolaj újabb 3 forinttal drágult, ezzel az országos átlagárak 317 forintra, valamint 297 forintra emelkedtek. Az emelés a számos megpróbáltatást átvészelt autós társadalomból már közel sem vált ki akkora tiltakozást, mint amikor 100 forint lett a benzin. Mindenki fizet, mint a katonatiszt, emelés előtt esetleg elmennek tankolni és spórolnak - a tank méretétől függően - párszáz forintot.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik városban kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy a legolcsóbban egy tatabányai magánkúton tankolhatnak a benzines autóval rendelkező autósok, ott 303,9 forintot kérnek egy liter 95-ösért. A képzeletbeli dobogó második fokán a berettyóújfalui Mol-kút áll 304,9 forinttal, bronzérmes a miskolci Auchan 305 forinttal.

Megállapítható, hogy legdrágábban az autópályán utazók juthatnak üzemanyaghoz, az M3-as mentén található görbeházai Mol-kúton 330,9 forintért, a geleji Shell-kúton 331,9 forintért, a karácsondi OMV-kúton 328,9 forintért mérnek egy liter 95-ös benzint.

Gázolaj

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legolcsóbban egy mórahalmi magánkúton adják a gázolajat, ezen a töltőállomáson 281 forintba kerül egy liter dízel. A kecskeméti Auchan mellett 282,9 forintot, míg az oroszlányi Lukoil-kúton 283,9 forintot kell fizetni egy liter gázolajért.

A gázolajra is igaz, hogy a négysávosok mellett mérik a legdrágábban, az M1-es melletti bábolnai OMV-kúton és a tatai Shell-kúton 317,9 forintba, a mosonmagyaróvári Mol-kúton 311 forintba kerül egy liter dízel.

Hoppá! 124 forintos gázolaj, 150 forintos benzin

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?