26 °C Budapest

Horror árak a kutakon: itt az országos LISTA!

Pénzcentrum
2010. január 7. 04:40

Az autópályák menték a legdurvábbak az árak Az elmúlt tíz napban annyit játszottak az autósok idegeivel, hogy sokan egykedvűen már csak egy vállrándítással reagálnak az újabb emelések hírére. Egy liter benzin ára egy hét leforgása alatt 24 forinttal, a gázolajé 16 forinttal lett drágább, ezzel már a sokadik lélektani határt is átlépték az üzemanyagárak. Az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések mutatkoznak, a Pénzcentrum összegyűjtötte az ország legolcsóbb és legdrágább kútjait.

December 30-án az üzemanyagok tőzsdei jegyzésárainak változása miatt 6 forinttal emelték a benzin és 4 forinttal a gázolaj egységárát, majd jött a jövedéki adó változása miatti áremelés. Elsejétől ennek következtében további 14, illetve 6 forinttal többet kellett fizetni a benzinért és a gázolajért, de ezzel még nem értek véget az autósok megpróbáltatásai.

Tegnaptól a benzin 4 forinttal, a gázolaj újabb 3 forinttal drágult, ezzel az országos átlagárak 317 forintra, valamint 297 forintra emelkedtek. Az emelés a számos megpróbáltatást átvészelt autós társadalomból már közel sem vált ki akkora tiltakozást, mint amikor 100 forint lett a benzin. Mindenki fizet, mint a katonatiszt, emelés előtt esetleg elmennek tankolni és spórolnak - a tank méretétől függően - párszáz forintot.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik városban kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy a legolcsóbban egy tatabányai magánkúton tankolhatnak a benzines autóval rendelkező autósok, ott 303,9 forintot kérnek egy liter 95-ösért. A képzeletbeli dobogó második fokán a berettyóújfalui Mol-kút áll 304,9 forinttal, bronzérmes a miskolci Auchan 305 forinttal.

Megállapítható, hogy legdrágábban az autópályán utazók juthatnak üzemanyaghoz, az M3-as mentén található görbeházai Mol-kúton 330,9 forintért, a geleji Shell-kúton 331,9 forintért, a karácsondi OMV-kúton 328,9 forintért mérnek egy liter 95-ös benzint.

Gázolaj

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legolcsóbban egy mórahalmi magánkúton adják a gázolajat, ezen a töltőállomáson 281 forintba kerül egy liter dízel. A kecskeméti Auchan mellett 282,9 forintot, míg az oroszlányi Lukoil-kúton 283,9 forintot kell fizetni egy liter gázolajért.

A gázolajra is igaz, hogy a négysávosok mellett mérik a legdrágábban, az M1-es melletti bábolnai OMV-kúton és a tatai Shell-kúton 317,9 forintba, a mosonmagyaróvári Mol-kúton 311 forintba kerül egy liter dízel.

Hoppá! 124 forintos gázolaj, 150 forintos benzin

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?