Szerződést bontott az autópálya-kezelő a PPO-val

Pénzcentrum
2010. január 15. 10:35

Az ÁAK Zrt. január 15-én szerződést bontott az Investech Kft-vel, amely a www.autopalyamatrica.hu weboldalon elérhető internetes e-matrica vásárlási szolgáltatást működtette. Az ÁAK szerződött alvállalkozóinak listája továbbra is elérhető a www.autopalya.hu nyitóoldaláról, a "virtuális matrica" gombra kattintva.

Nem sikerült tető alá hozni azokat az ÁAK által kezdeményezett tárgyalásokat, amelyek az e-matricát a www.autopalyamatrica.hu és a www.ppo.hu weboldalakon vásárló felhasználók kártalanítására irányultak volna. Ezért az ÁAK Zrt. a mai napon felmondta a közte és az Investech Informatikai és Kommunikációs Kft. között fennálló szerződéses jogviszonyt. A 90 napos felmondási idő leteltével nem lehet majd e-matricát vásárolni az említett szolgáltató weboldalán. Az ÁAK Zrt. felhívja az interneten vásárolni szándékozók figyelmét, hogy saját weboldalának - www.autopalya.hu - nyitóoldalán a "virtuális matrica" gombra kattintva elérhető az összes szerződött alvállalkozó adata, többek között az is, hogy mely szolgáltatóknál lehet kényelmi és minden más pluszköltséget jelentő díj nélkül e-matricát vásárolni.

Az autópálya-kezelő olyan állami cégként, amely huzamosabb ideje készül a piaci megmérettetésre, külön program keretében készítette fel munkavállalóit a szabad verseny körülményeire. A folyamat egyik eredménye az lett, hogy a dolgozók bevonásával megalkották azt az Etikai Kódexet, amelyet minden ÁAK-s munkavállaló magára nézve kötelezőnek ismer el. A Kódex nem csak azt rögzíti, hogy a munkatársak a legjobb tudásuk szerint és hatékonyan dolgoznak, hanem azt is, hogy mindezt etikusan teszik. Az ÁAK Zrt. ennek az Etikai Kódexnek a betartását nem csak saját munkavállalóitól, hanem alvállalkozóitól, szerződéses partnereitől is elvárja.

Az ÁAK Zrt. feladatának tekinti, hogy az autósok az utazás megkezdése előtt minél szélesebb körben, lehetőség szerint minden lehetséges értékesítési csatornán keresztül, kényelmesen, gyorsan és biztonságosan tudjanak e-matricát vásárolni. Az e-matrica árát a "matricarendelet" pontosan szabályozza, az ÁAK Zrt. pedig a piaci verseny élénkítésével próbálja elérni, hogy a különböző szolgáltatók ne terheljenek az értékesítési csatorna használatáért semmilyen külön díjat a vásárlókra.

Részben a fentiek, részben pedig a konkrét eset kapcsán levont tanulságok miatt az ÁAK Zrt. felgyorsítja azt a tavaly év végén megkezdett fejlesztési folyamatot, amely saját internetes értékesítési rendszer kiépítésére irányul. Ezen a felületen mindenféle kényelmi díj vagy regisztrációs költség nélkül, közvetlenül az ÁAK Zrt. rendszeréből lehet majd e-matricát vásárolni. Az új értékesítési lehetőség várhatóan 2010. második felében lesz elérhető a www.autopalya.hu weboldalon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35