19 °C Budapest

Direkt nem küldik a biztosítók a díjértesítőket?

2009. november 25. 15:47

Hiába várja jövő évi hivatalos kötelező biztosítási díjértesítőjét az autósok nagy része, mert az már valószínűleg meg sem érkezik idén novemberben - derül ki a Biztosítás.hu autósok körében végzett piackutatásából.

A korábbi években az autósok már megszokhatták, hogy november második felében kapják kézhez biztosítójuktól hivatalos díjértesítőjüket. Az értesítésben az éppen aktuális biztosító arról tájékoztatta az autósokat, hogy ha nála maradnak, mennyit kell majd fizetniük következő évi kötelező biztosításukért.

Sokan az autósok közül biztos, ami biztos alapon a múltban megvárták ezen leveleket és biztosítóváltásukat csak régi biztosítójuktól kapott értesítésük birtokában kezdeményezték. Az is jellemző volt, hogy az általában magasabb díjat tartalmazó értesítés hatására olyanok is a biztosítóváltás mellett döntöttek, akik egyébként nem tervezték, hogy ellenőrzik díjukat az internetes kalkulátorokon.

A Biztosítás.hu idei tapasztalatai szerint azonban ezen értesítések csak kis számban érkeztek meg eddig az ügyfelekhez, ezért az internetes alkusz telefonos piackutatást végzett az autósok körében. Az autósok válaszából kiderült, hogy az autósok fele még egyáltalán nem kapott idén értesítést jövő évi díjáról.

Az értesítések jelentős része már meg sem fog érkezni az autósokhoz, amivel egyes biztosítók azt kívánják elérni, hogy aki lehet, maradjon le a december 1-ei biztosítóváltási határidőről - áll a Biztosítás.hu tájékoztatójában. A társaság szerint mindenképpen kell a törvényi szigor, mely a most csak szokásjogon alapuló hivatalos díjértesítő intézményét január 1-től törvényi erőre emeli és előírja az aktuális biztosítónak, hogy 50 nappal a kötelező biztosítás évfordulója előtt postai levélben köteles értesíteni a biztosítottat. Az értesítésnek a kötelező biztosítás közelgő évfordulójáról és a biztosítási szerződés következő évi díjáról kell majd szólnia.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A törvénybe - egyébként éppen a Biztosítás.hu javaslatára - bekerült passzus főként azoknak az autósoknak fog segíteni, akik jövőre eladják az autójukat és ezzel elkerülnek a december 31-ei közös évfordulóról és az értesítés nélkül könnyen megfeledkezhetnének váltási lehetőségükről.

Minden kgfb-s cikk

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55