12 °C Budapest

Direkt nem küldik a biztosítók a díjértesítőket?

2009. november 25. 15:47

Hiába várja jövő évi hivatalos kötelező biztosítási díjértesítőjét az autósok nagy része, mert az már valószínűleg meg sem érkezik idén novemberben - derül ki a Biztosítás.hu autósok körében végzett piackutatásából.

A korábbi években az autósok már megszokhatták, hogy november második felében kapják kézhez biztosítójuktól hivatalos díjértesítőjüket. Az értesítésben az éppen aktuális biztosító arról tájékoztatta az autósokat, hogy ha nála maradnak, mennyit kell majd fizetniük következő évi kötelező biztosításukért.

Sokan az autósok közül biztos, ami biztos alapon a múltban megvárták ezen leveleket és biztosítóváltásukat csak régi biztosítójuktól kapott értesítésük birtokában kezdeményezték. Az is jellemző volt, hogy az általában magasabb díjat tartalmazó értesítés hatására olyanok is a biztosítóváltás mellett döntöttek, akik egyébként nem tervezték, hogy ellenőrzik díjukat az internetes kalkulátorokon.

A Biztosítás.hu idei tapasztalatai szerint azonban ezen értesítések csak kis számban érkeztek meg eddig az ügyfelekhez, ezért az internetes alkusz telefonos piackutatást végzett az autósok körében. Az autósok válaszából kiderült, hogy az autósok fele még egyáltalán nem kapott idén értesítést jövő évi díjáról.

Az értesítések jelentős része már meg sem fog érkezni az autósokhoz, amivel egyes biztosítók azt kívánják elérni, hogy aki lehet, maradjon le a december 1-ei biztosítóváltási határidőről - áll a Biztosítás.hu tájékoztatójában. A társaság szerint mindenképpen kell a törvényi szigor, mely a most csak szokásjogon alapuló hivatalos díjértesítő intézményét január 1-től törvényi erőre emeli és előírja az aktuális biztosítónak, hogy 50 nappal a kötelező biztosítás évfordulója előtt postai levélben köteles értesíteni a biztosítottat. Az értesítésnek a kötelező biztosítás közelgő évfordulójáról és a biztosítási szerződés következő évi díjáról kell majd szólnia.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A törvénybe - egyébként éppen a Biztosítás.hu javaslatára - bekerült passzus főként azoknak az autósoknak fog segíteni, akik jövőre eladják az autójukat és ezzel elkerülnek a december 31-ei közös évfordulóról és az értesítés nélkül könnyen megfeledkezhetnének váltási lehetőségükről.

Minden kgfb-s cikk

NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07