11 °C Budapest

Direkt nem küldik a biztosítók a díjértesítőket?

2009. november 25. 15:47

Hiába várja jövő évi hivatalos kötelező biztosítási díjértesítőjét az autósok nagy része, mert az már valószínűleg meg sem érkezik idén novemberben - derül ki a Biztosítás.hu autósok körében végzett piackutatásából.

A korábbi években az autósok már megszokhatták, hogy november második felében kapják kézhez biztosítójuktól hivatalos díjértesítőjüket. Az értesítésben az éppen aktuális biztosító arról tájékoztatta az autósokat, hogy ha nála maradnak, mennyit kell majd fizetniük következő évi kötelező biztosításukért.

Sokan az autósok közül biztos, ami biztos alapon a múltban megvárták ezen leveleket és biztosítóváltásukat csak régi biztosítójuktól kapott értesítésük birtokában kezdeményezték. Az is jellemző volt, hogy az általában magasabb díjat tartalmazó értesítés hatására olyanok is a biztosítóváltás mellett döntöttek, akik egyébként nem tervezték, hogy ellenőrzik díjukat az internetes kalkulátorokon.

A Biztosítás.hu idei tapasztalatai szerint azonban ezen értesítések csak kis számban érkeztek meg eddig az ügyfelekhez, ezért az internetes alkusz telefonos piackutatást végzett az autósok körében. Az autósok válaszából kiderült, hogy az autósok fele még egyáltalán nem kapott idén értesítést jövő évi díjáról.

Az értesítések jelentős része már meg sem fog érkezni az autósokhoz, amivel egyes biztosítók azt kívánják elérni, hogy aki lehet, maradjon le a december 1-ei biztosítóváltási határidőről - áll a Biztosítás.hu tájékoztatójában. A társaság szerint mindenképpen kell a törvényi szigor, mely a most csak szokásjogon alapuló hivatalos díjértesítő intézményét január 1-től törvényi erőre emeli és előírja az aktuális biztosítónak, hogy 50 nappal a kötelező biztosítás évfordulója előtt postai levélben köteles értesíteni a biztosítottat. Az értesítésnek a kötelező biztosítás közelgő évfordulójáról és a biztosítási szerződés következő évi díjáról kell majd szólnia.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A törvénybe - egyébként éppen a Biztosítás.hu javaslatára - bekerült passzus főként azoknak az autósoknak fog segíteni, akik jövőre eladják az autójukat és ezzel elkerülnek a december 31-ei közös évfordulóról és az értesítés nélkül könnyen megfeledkezhetnének váltási lehetőségükről.

Minden kgfb-s cikk

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm