-2 °C Budapest

Genertel: casco-ébresztőt fújt a kgfb-kampány

2009. november 16. 10:47

Két és félszer több casco biztosítást kötöttek az autósok az idei kötelező kampány első napjaiban a Genertel biztosító honlapján, mint tavaly ilyenkor, és összességében a direktbiztosító honlapján végzett kalkulációk száma is a duplájára nőtt az idén, a 2008-as adatokhoz képest.


Csikós Dániel

"Ez úgy gondolom köszönhető egyrészt annak, hogy az ügyfelek mostanra valóban megértették a direktbiztosítási modell lényegét, és kihasználják az ebből adódó előnyöket, másrészt egyre nagyobb igényük van nekik is arra, amerre egyébként a piac tart: hogy nem külön kgfb-ről, és casco-ról beszélünk, hanem gépjármű biztosításról" - magyarázza Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója.

Ebbe az irányba halad legújabb innovatív megoldásával a Genertel is - nem csak a manapság már minden biztosító által alkalmazott együttkötési kampánykedvezmény miatt -, amely a kötelező díjhoz szükséges paraméterek alapján egyszerűen és gyorsan rögtön kiszámítja az érdeklődőknek a casco tarifát.

"Ha az autós kötelezője mellé cascot is köt, 10 % együttkötési kedvezményt nálunk is kap, és mivel egy ügyfeleink körében végzett felmérés szerint a legtöbben az avulás mentes kártérítést tartják a legnagyobb értéknek, a kampány időszakban megkötött casco biztosítások mellé ezt is ajándékba adjuk" - mondja Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója.

Ha a casco fordulónapja nem egyezik meg a kötelezőével, az ügyfél halasztott hatályú cascot köthet, azaz a most kiajánlott tarifával a jelenlegi szerződésének lejártakor szerződik vele a Genertel.

A már említett piackutatásból kiderül az is, hogy a Genertel ügyfelek döntő többségének casco kötés esetén a legkedvezőbb díjú termék kiválasztása az elsődleges szempont, háromnegyedüket az akciók, és a különféle kedvezmények is vonzzák, kétharmaduknak különösen fontos a kiválasztott biztosító háttere, és sokan a jó hírnevet is mérlegelik a döntéskor.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A Genertel direktbiztosító a Generali leányvállalataként egy biztos alapokon álló nemzetközi hátterű cég, amely tapasztalataink szerint egyre fontosabb szempont mind a casco, mind a kötelező biztosítás kiválasztásánál" - mondja Csikós Dániel.

A Genertel által végzett kutatás szerint az ügyfeleknek mintegy fele a biztosító által kínált díj, és az általa nyújtott szolgáltatások aránya alapján választotta a társaság cascoját. Csábító például számukra az, hogy az óvatos, kármentesen vezető ügyfelek nem csak a kgfb, hanem a casco díjakból is kedvezményt kaphatnak. Szolgáltatás oldalon nagy népszerűségnek örvend a gyorsított kárrendezés, a Genertel 5-10 nap alatt kifizeti a károkat. Arra az ügyfelek által gyakran kifogásolt problémára pedig, hogy az ügyintézés, és a szerviz ideje alatt autó nélkül maradnak, szintén talált megoldást a biztosító: bizonyos casco módozataihoz kölcsöngépjármű szolgáltatás is választható.

Ezek mellett sokan a vezérigazgató által is kiemelt biztos anyagi háttér miatt tették le voksukat a Genertel mellett, és számítottak a jó tapasztalatok is azoknál, akik már rendelkeztek valamilyen Generteles termékkel.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Holdblog  |  2023. december 2. 07:01
A héten elstartolt az első olyan légi járat, ami használt sütőolajból és más biomasszából, szemétből...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm