13 °C Budapest

Októberben kerülhet pecsét a Mercedes-üzemek építési engedélyére

Pénzcentrum
2009. szeptember 28. 08:32

Várhatóan a jövő hónap első felében valamennyi tervezett üzemrészének felépítéséhez megkaphatja a jogerős építési engedélyt a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. - erősítették meg a szegedi megyeházán - írja a Napi Gazdaság.

A Kecskemét határában óriás-beruházást tervező cég a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivataltól a prés- és karosszériaüzem, különböző kiszolgáló létesítmények, valamint az ipari terület belső útjaira kért építési engedélyt. (Az új autógyár festőüzeme már épülhet, mert az ezzel kapcsolatos határozatot a szakhatóság már a nyáron kiadta.) A tender-győztes Duna Aszfalt Kft. már elkezdte a terület előkészítését, a társaság feladata lesz többek között a tereprendezés, az utak és a kerítés megépítése, sőt a parkosítás is.

A Mercedes gyár hazai beszállítóinak viszont úgy tűnik, hogy még egy darabig várniuk kell. Gaál József, a feladatokat összehangoló Hírös Beszállító Klaszter elnöke úgy nyilatkozott: miután a Kecskeméten először gyártandó típus jelenleg Németországban készül, elsősorban ottani beszállítók közreműködésével, a hazai cégek várhatóan csak a második modell gyártásában vehetnek majd részt. Erre legelőbb 2013-2014 között lesz lehetőség.

A Daimler-Benz, amely mintegy 200 milliárd forintos költséggel épít új üzemet Kecskemét határában, az új generációs A- és B-osztályú járműveinek előállítását kívánja Magyarországra hozni. Ezek jelenleg Rastattban készülnek. A kecskeméti üzem mintegy 2500 dolgozót foglalkoztat majd, emellett legalább 150-200 beszállítónak adhat munkát.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. február 29. csütörtök
Elemér
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm