20 °C Budapest

Ellopták az egészségügyi miniszter szolgálati autóját: botrány Németországban

Pénzcentrum
2009. július 27. 14:02

Többen éles kritikával illették Ulla Schmidt német egészségügyi minisztert miután a spanyolországi nyaralásán ellopták a méregdrága szolgálati autóját.

Ulla Schmidt saját költségén repülőgéppel utazott Spanyolországba, viszont maga után rendelte a sofőrjét, aki közel 2400 kilométert vezetett Európa útjain.


Ulla Schmidt

A 90 ezer euró értékű S-osztályú Mercedesnek az ellenzék szerint semmi keresnivalója nem volt Spanyolországban, mivel a nagykövetség járművei bármikor elérhetőek a vezető politikusok számára.

A német adófizetők szövetségének képviselői szintén megnyilvánultak az ügy kapcsán, véleményük szerint az adófizetők pénzét nem a miniszterek kényelmes nyaralására kell pocsékolni.

A német Egészségügyi Minisztérium szóvivője elmondta, hogy a kormánytagok hivatalos- és magáncélra egyaránt használhatják a szolgálati autójukat, de a magáncélú használat költségeit maguknak kell állni.

A politikus találkozott Spanyolországban élő honfitársaival, Alicante és környéke népszerű nyugdíjas paradicsom és turisztikai célpont a németek körében.

Az autót egyébként úgy tudták elvinni, hogy a tolvajok behatoltak a sofőr szállására és eltulajdonították a kulcsokat, ami után már gyerekjáték volt meglovasítani a limuzint.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?