Ellopták az egészségügyi miniszter szolgálati autóját: botrány Németországban

Pénzcentrum
2009. július 27. 14:02

Többen éles kritikával illették Ulla Schmidt német egészségügyi minisztert miután a spanyolországi nyaralásán ellopták a méregdrága szolgálati autóját.

Ulla Schmidt saját költségén repülőgéppel utazott Spanyolországba, viszont maga után rendelte a sofőrjét, aki közel 2400 kilométert vezetett Európa útjain.


Ulla Schmidt

A 90 ezer euró értékű S-osztályú Mercedesnek az ellenzék szerint semmi keresnivalója nem volt Spanyolországban, mivel a nagykövetség járművei bármikor elérhetőek a vezető politikusok számára.

A német adófizetők szövetségének képviselői szintén megnyilvánultak az ügy kapcsán, véleményük szerint az adófizetők pénzét nem a miniszterek kényelmes nyaralására kell pocsékolni.

A német Egészségügyi Minisztérium szóvivője elmondta, hogy a kormánytagok hivatalos- és magáncélra egyaránt használhatják a szolgálati autójukat, de a magáncélú használat költségeit maguknak kell állni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A politikus találkozott Spanyolországban élő honfitársaival, Alicante és környéke népszerű nyugdíjas paradicsom és turisztikai célpont a németek körében.

Az autót egyébként úgy tudták elvinni, hogy a tolvajok behatoltak a sofőr szállására és eltulajdonították a kulcsokat, ami után már gyerekjáték volt meglovasítani a limuzint.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem