10 éves a státuszszimbólum! Egyedi széria nem csak egybenyakúanak

2009. szeptember 14. 15:02

Limitált darabszámú különleges X5-öst dob piacra a tervek szerint a modell 10. születésnapja alkalmából a BMW. A kocsit dízel erőforrás fogja hajtani, ugyanis az értékesítési adatok alapján 95%-ban ezt a meghajtást keresik a vásárlók.

2000 darabos egyedi szériával ünnepli népszerű modellje, az X5-ös 10. születésnapját a BMW. Az autót születésnapi kiadáshoz méltóan látták el extrákkal. Kívül sötétszürke metálfényezés, és alumínium elemek díszítik az autót, ami ezek mellé egyedi 20 collos könnyűfém kerekeket is kapott. Belül bőr komfortülések, panoráma napfénytető és különleges fekete zongoralakk bevonatú műszerfal kápráztatja el az utasokat.
 


A kocsi listaára nem hivatalos információk szerint 53 ezer angol font körül alakul (nagyjából 17 millió forint) Nagy-Britanniában, ahol a legyártott széria 10%-át (200 darabot) kívánja értékesíteni a BMW. Az autóba egy 286 lóerős hathengeres dízelmotort szerelnek, ami az eladási adatok alapján különösen nagy népszerűségnek örvend.

A bajor autógyár 1999-ben mutatta be X5-ös modelljét a világ egyik legrangosabb autós kiállításán, a detroiti autószalonon. A típus 2000-től kezdve a BMW egyik meghatározó modelljévé vált, 2003-ban frissítették a kocsi arculatát és elérhetővé tették az xDrive összkerékhajtást. A piaci igények kielégítése érdekében az autógyár az elmúlt években az X sorozatot az X3-assal és az X6-ossal is bővítette, és még idén év végén érkezik a család legkisebb tagja, az X1 is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?