4 °C Budapest

Címke: bmw x5 (18 cikk)

Pénzcentrum | 2010. október 27. 04:32

Így koppintanak a kínai autógyárak + megdöbbentő törésteszt-videó

Eláraszthatják Európát és így hazánkat is a kínai autók. Az ország autógyártása hamarosan az egy évben gyártott és értékesített autók számát tekintve piacvezető lehet a világban. A kínai kocsik már megjelentek szinte valamennyi kontinensen, így Magyarországon is. A távol keletiek a nyugati gyárakkal, például a Volkswagen, a Ford és a General Motors konszernekkel folytatott együttműködéseik során hatalmas szaktudásra tettek szert és elsajátították a modern autógyártás technikáját.

Pénzcentrum | 2010. március 26. 05:22

Tízmilliós autók, melyek után NEM kell vagyonadót fizetned

Az egyes nagy értékű vagyontárgyakról szóló törvény címével meglehetősen ellentmondásosan került szabályozásra személygépjárművek adója. A gépkocsikra ugyanis nem értékalapú, hanem teljesítményalapú vagyonadót vetett ki az Országgyűlés, aminek köszönhetően a jelenlegi helyzet az, hogy egyes nagyon olcsó, de erős autók is adókötelesek, míg sokszor az igen drága személygépjárművek tulajdonosai is megmenekülnek az extra adó elől.

Pénzcentrum | 2010. január 6. 16:02

Az autópiac nyertesei: úgy vitték a válságmodellt, mint a cukrot

A tengerentúli autós szakértők többsége az elmúlt évben teljesen belebetegedett a piacról érkező kedvezőtlen hírekbe. Az év utolsó hónapjában megjelent egy reménysugár, miután több luxusgyártó is az eladások erősödéséről számolt be.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 14. 15:02

10 éves a státuszszimbólum! Egyedi széria nem csak egybenyakúanak

Limitált darabszámú különleges X5-öst dob piacra a tervek szerint a modell 10. születésnapja alkalmából a BMW. A kocsit dízel erőforrás fogja hajtani, ugyanis az értékesítési adatok alapján 95%-ban ezt a meghajtást keresik a vásárlók.

Pénzcentrum | 2009. április 15. 13:00

Golyóálló utcai terepjáró: a géppisztoly sem fog ki rajta!

A páncélozott autókról eddig azt gondoltuk, hogy a magas rangú politikai és katonai vezetők kiváltsága, ezzel szemben már az X5-ös BMW-hez is kérhető az AK-47-esek elleni védelem. A Security Plus - kiemelt biztonsági - felszereltséggel kínált modell a korábbi X5 Security továbbfejlesztett változata, melynek golyóálló védelme 6-os osztályzatot kapott a tesztek során.

Pénzcentrum | 2009. február 14. 08:00

Ebből élt a Sztojka-család! Mennyit hozott a bodza-biznisz?

"Egyszerű, tisztességes emberek vagyunk, akik bodzagyűjtésből és vasazásból élnek" - nyilatkozta Sztojka Iván édesanyja. Annak jártunk utána, hogy mekkora jövedelemre lehet szert tenni a bodzatermesztésből! Számításaink szerint egy 36 hektáros (60 focipályányi!) termőterületen közel egy évtizedes megfeszített előkészítő munka után lehet kitermelni egy év alatt egy X5-ös BMW árát.

Pénzcentrum | 2008. október 9. 09:00

X5-ös BMW vs. IFA: hasonlóan hozhatnak a konyhára...

Egyelőre nem tudni, hogy az elmúlt egy évben hány banda követte el azt az ATM-ek elleni 20 támadást, melyek eddig összesen csaknem 100 millió forintos kárt okoztak a pénzintézeteknek.

Pénzcentrum | 2007. november 20. 13:00

Melyek a legbiztonságosabb autók? Meglepő eredmény született!

Míg korábban a lóerő és a felszereltség játszotta a legnagyobb szerepet a vásárlói döntésekben, addig mára a biztonság vette át ezek szerepét. Ez érezhető egyrészről az autóreklámok megváltozott hangvételében, másrészről az autógyárak azon igyekezetében, hogy mind a belső kialakítással, mind pedig a biztonsági eszközök széles skálájával javítsák az utasok esélyeit.

Pénzcentrum | 2007. október 24. 16:00

Kirobbanó kínai fejlődés: másoktól lopják az ötletet?

Komoly problémákkal nézhet szembe egy kínai autógyár, ha bebizonyosodik, hogy egy európai autóról mintázta legújabb modelljét. Az egyezkedés bár bevett szokás a gyárak között, a másolás viszont már nyilvánvalóan nem tetszik az eredeti modell gyártójának...

Pénzcentrum | 2007. június 29. 13:00

Elégedett vagy az autóddal? - Tarolt a slágermárka!

Egy autó használati értékéről a legtöbbet mindenképpen a nagyközönség véleménye mondhat el, hiszen a hivatalos teljesítmény és fogyasztási adatokon kívül a leghitelesebb forrást azok nyújtják, akik ténylegesen a mindennapokban szembesülnek az általuk választott modell hibáival és előnyeivel.

Pénzcentrum | 2007. február 22. 15:00

Terepjárót biztosítani? - gondold át mégegyszer!

Akár több száz fonttal is megnövekedhet a nagyteljesítményű terepjárók után fizetendő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás összege, amikor a ma nyilvánosságra hozott új kockázat megállapítási rendszer bevezetésre kerül az Egyesült Királyságban.